­čôŻ´ŞĆ’Ne oluyiii burada ya?’ Hilmi T├╝rkmen Sinem Dedeta┼č’a devir teslimi yapmadan ├ťsk├╝dar Belediyesi kapand─▒!

31 Mart se├žimlerinden ├ž─▒kan en s├╝rpriz sonu├žlardan bir tanesi ku┼čkusuz ├ťsk├╝dar il├že belediyesinin AK Parti’den┬áCHP’ye ge├žmesiyle kaydedildi.

%49,90 oy alarak belediye ba┼čkan─▒ se├žilen Sinem Dedeta┼č, AK Parti aday─▒ Hilmi T├╝rkmen’e %7 puan fark atm─▒┼čt─▒.

Bug├╝n el de─či┼čtiren ├ťsk├╝dar belediyesinden gelen g├Âr├╝nt├╝ler g├╝ndeme bomba gibi d├╝┼čt├╝. G├Âr├╝nt├╝lerde belediyede hi├žbir personelin bulunmad─▒─č─▒ g├Âr├╝ld├╝. Videoyu kaydeden ki┼činin ifadeleri izleyenleri g├╝ld├╝rd├╝.

Hen├╝z mazbatas─▒n─▒ almayan Dedeta┼č, se├žimleri kazand─▒ktan sonra ├ťsk├╝dar’daki de─či┼čim merakla beklenirken, bir ki┼činin ├ťsk├╝dar Belediyesi’ni kaydetti─či g├Âr├╝nt├╝ler sosyal medyada b├╝y├╝k ses getirdi. G├Âr├╝nt├╝lerde belediyede hi├žbir ├žal─▒┼čan─▒n bulunmad─▒─č─▒ dikkatlerden ka├žmazken, kayd─▒ alan ki┼či ┼ču ifadeleri kulland─▒.

“├ťsk├╝dar Belediyesi’ni kapatm─▒┼člar ya. Bir tane adam yok m├╝d├╝rl├╝klerde. Ne memuru ne amiri kimse yok. Ne oluyi burada ya. Sadece temizlik g├Ârevlileri var onlara soruyorsun, ‘abi herkes izinli’ diyor.”

─░NEM DEDETA┼×’IN BA┼×ARI DOLU H─░KAYES─░

─░T├ť Gemi ─░n┼čaat─▒ ve Deniz Teknolojisi M├╝hendisli─či B├Âl├╝m├╝nden mezun olan ve ─░T├ť Gemi ─░n┼čaat─▒ ve Gemi Makinalar─▒ M├╝hendisli─či B├Âl├╝m├╝nde y├╝ksek lisans e─čitimini tamamlayan Sinem Dedeta┼č, gemi in┼čaat─▒ ve i┼čletmecili─či, enerji verimlili─či, optimizasyon, farkl─▒ malzemelerin gemi yap─▒s─▒nda kullan─▒lmas─▒, yak─▒n deniz ta┼č─▒mac─▒l─▒─č─▒ ve k├╝├ž├╝k tekneler gibi alanlarda pek ├žok faaliyet y├╝r├╝terek dikkat ├žekmi┼čti.

1323

2019 ├Âncesi Hali├ž Tersanesi’nin AVM yap─▒lmas─▒na kar┼č─▒ ├ž─▒kmas─▒ y├╝z├╝nden tesise giri┼či yasaklanan Dedeta┼č’─▒┬áEkrem ─░mamo─člu, 2019 y─▒l─▒nda Hali├ž Tersanesi’nin ba─čl─▒ oldu─ču ┼×ehir Hatlar─▒’na genel m├╝d├╝r olarak atam─▒┼čt─▒.

Screenshot_9

Dedeta┼č, Hali├ž Tersanesi’nin cirosunu 1 milyon TL’den 130 milyon TL’ye kadar ├ž─▒kararak b├╝y├╝k bir ba┼čar─▒ yakalam─▒┼č ve herkesin dikkatini ├žekmi┼čti.

Dedeta┼č, 31 Mart’ta yap─▒lan se├žimlerde AK Parti aday─▒ Hilmi T├╝rkmen’e 7 puan fark atarak se├žimi kazand─▒.

Screenshot_10

├ťsk├╝dar’da se├žim sonu├žlar─▒n─▒n a├ž─▒klanmas─▒ sonras─▒ olu┼čan tablo ┼ču ┼čekilde:

CHP: %49,90
AK Parti: %42,37