23.4 C
T├╝rkiye
Per┼čembe, Nisan 4, 2024
Ana Sayfa Ba┼čkandan Mesajlar ­čôŻ´ŞĆ─░mamo─člu, Sara├žhane’den seslendi: ‘Bir ki┼činin vesayeti bitmi┼čtir’

­čôŻ´ŞĆ─░mamo─člu, Sara├žhane’den seslendi: ‘Bir ki┼činin vesayeti bitmi┼čtir’

─░mamo─člu, Sara├žhane’den seslendi: ‘Bir ki┼činin vesayeti bitmi┼čtir’

─░stanbul’da CHP’li Ekrem ─░mamo─člu’nun yeniden b├╝y├╝k┼čehir belediye ba┼čkan─▒ se├žilmesinin ard─▒ndan ├žok say─▒da vatanda┼č Sara├žhane’ye ak─▒n etti. Burada bir konu┼čma yapan ─░mamo─člu, “Bir ki┼činin vesayeti bitmi┼čtir. Millet kazand─▒ millet!” dedi.

─░kinci kez ─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ olmay─▒ garantileyen Ekrem ─░mamo─člu, Sara├žhane’de balkon konu┼čmas─▒ yap─▒yor:

– 16 milyon ─░stanbullu kazand─▒. Kutlu olsun! Bu se├žimin kaybedeni yok. Bizim oldu─čumuz yerde ├Âteki yok.

– ─░stanbul’a hay─▒rl─▒ olsun. Bu ┼čehrin can─▒m insanlar─▒na, ├že┼čitlili─čine, milletin her ferdine, her inanc─▒na, Alevisine, Caferisine, ┼×afisine, b├╝t├╝n mezheplerine, bu ┼čehrin K├╝rtlerine, bu ┼čehrin ├çerkezine, bu ┼čehrin her etnik k├Âkenden insan─▒na hay─▒rl─▒ olsun.

M─░LLET─░N PARASI M─░LLET─░N OLDU

– Bu se├žimle birlikte, bu ┼čehri bask─▒s─▒ alt─▒na alan, 2019’dan bu yana bir├žok k├Ât├╝l├╝─č├╝ kenara ittik. ─░sraf─▒ kenara ittik.

– Bu ┼čehrin paras─▒n─▒n ├žar├žur edilmesini kenara ittik. Bu ┼čehrin b├╝t├žesine bereket geldi. Bu ┼čehirde yeni bir k├╝lt├╝r ba┼člad─▒. Milletin paras─▒ art─▒k milletin oldu.

– Bu ba┼čar─▒ya hep birlikte be┼č y─▒l ├Ânce ba┼člayan o g├╝├žl├╝ demokrasi yolculu─čuyla ba┼člad─▒k. Hep birlikte iyi dilin, g├╝zelli─čin, insanlar─▒yla bir olman─▒n anlay─▒┼č─▒n─▒ temsil ettik.

– Ama buradan baz─▒ te┼čekk├╝rleri etmek istiyorum. Bu ba┼čar─▒ya de─čer katan ve bu yolculu─ču en g├╝├žl├╝ ┼čekliyle birlikte, tasarlayarak, ─░stanbul’da g├╝├žl├╝ bir ba┼čar─▒ elde etmemize vesile olan Genel Ba┼čkan─▒m Say─▒n ├ľzg├╝r ├ľzel’e te┼čekk├╝r ediyorum.

– Onun nezdinde partinin b├╝t├╝n ├╝st y├Ânetimine ve temsilcilerine, milletvekillerine, MYK’ya, PM ├╝yelerimize te┼čekk├╝r ediyorum.

16 M─░LYON ─░STANBULLUYA TE┼×EKK├ťR ED─░YORUM

– ─░stanbul’da muazzam bir organizasyonla bug├╝n tek bir oyumuza bile zeval gelmemesi ad─▒na organize ├žal─▒┼čan g├╝├žl├╝ parti ├Ârg├╝t├╝m├╝z├╝ koordine eden ─░l Ba┼čkan─▒m─▒z ├ľzg├╝r ├çelik’e te┼čekk├╝r ediyorum.

– ─░stanbul ─░ttifak─▒, toplumun i├žselle┼čtirdi─či, bu se├žimde halk─▒n ittifak─▒ oldu─čunu ve bu ittifak─▒ sand─▒kta kuran, burada onu payla┼čan, 16 milyon ─░stanbulluya te┼čekk├╝r ediyorum. Y├╝rekten ┼č├╝kranlar─▒m─▒ sunuyorum.

HALK K─░ME HANG─░ MESAJLARI VERD─░

– Bu se├žimi bitirdikten sonra ben ┼čunu d├╝┼č├╝n├╝yorum: “Halk bize ne mesaj verdi? Halk, ayn─▒ zamanda se├žime giren rakiplerimize, h├╝k├╝mete, Say─▒n Cumhurba┼čkan─▒na hangi mesajlar─▒ verdi?”

KANAL B─░TT─░, ─░STANBUL YA┼×AYACAK

– ─░stanbul’un bu ak┼čam verdi─či tarihi mesaj─▒ nas─▒l ki bize vermi┼čse h├╝k├╝met yetkililerine de verdi. Verdi─či talimat ┼ču, “─░stanbul’a hizmette karde┼čim se├žilen se├žilene sayg─▒ g├Âsterecek. Se├žilen se├žilene zul├╝m yapamaz, dayatmac─▒l─▒k yapamaz, vesayet kuramaz.” Ne dediniz? “Kanal yok, kanal yok. ─░stanbul var!” Kanal bitti, ─░stanbul ya┼čayacak.

– ─░stanbul bu ak┼čam demi┼čtir ki, “Say─▒n Cumhurba┼čkan─▒ 18 ayd─▒r bir imzay─▒ esirgedin. Sefak├Ây-Beylikd├╝z├╝ metro hatt─▒n─▒ imzala. ─░stanbul o hizmeti hemen als─▒n. Engelleme. ─░┼čine bak.” demi┼čtir. “Bu kentin sa─čl─▒─č─▒n─▒, ye┼čilini, denizini korumak i├žin yap─▒lacak tesisler i├žin imza at, bekletme.” demi┼čtir. ─░stanbullu daha ne desin. Siz her mesaj─▒ verdiniz. Bakaca─č─▒z, alacaklar m─▒, almayacaklar m─▒? Umar─▒m al─▒rlar. Bir ki┼činin vesayeti bitmi┼čtir. Millet kazand─▒ millet!