­čôŻ´ŞĆAnkara’da rekor farkl─▒ kazanan Mansur Yava┼č: Bu se├žimin kaybedeni m├╝fteri olarak Turgut Alt─▒nok’tur’

YSK’n─▒n se├žim yasaklar─▒n─▒ kald─▒rmas─▒yla ba┼čkent Ankara’da son duruma g├Âre CHP’nin aday─▒ Mansur Yava┼č y├╝zde 25 farkla rakibi Turgut Alt─▒nok’u yendi. Yava┼č, zafer konu┼čmas─▒nda “Bu se├žimin kaybedeni m├╝fteri olarak Turgut Alt─▒nok’tur” dedi.

Do─ču illerinde saat 7:00’da ba┼člayan ve 16:00’da biten oy verme i┼člemi, Bat─▒ illerinde saat 8:00’da ba┼člad─▒ ve 17:00’da bitti.

Sonucu merakla beklenen ┼čehirlerden biri de ba┼čkent┬áAnkara’daki yar─▒┼čt─▒.

2019 se├žimlerinde y├╝zde 50,93 oy alan CHP’nin aday─▒┬áMansur Yava┼č, Cumhur ─░ttifak─▒’n─▒n aday─▒┬áTurgut Alt─▒nok, ─░Y─░ Parti’nin aday─▒ eski CHP’li┬áCengiz Topel Y─▒ld─▒r─▒m, Yeniden Refah Partisi’nin aday─▒ Suat K─▒l─▒├ž ve DEM Parti’nin e┼č ba┼čkan adaylar─▒┬áG├╝ltan K─▒┼čanak┬áve ├ľzt├╝rk T├╝rkdo─čan ile yar─▒┼čt─▒. K─▒┼čanak, tutsak bir ┼čekilde yar─▒┼čt─▒.

MAL VARLI─×I ─░LE G├ťNDEM GELM─░┼×T─░

Ge├žmi┼čte AKP, MHP, BBP ve Fazilet Partisi’nde gezmi┼č olan, Ke├ži├Âren Belediye Ba┼čkan─▒ ve Ankara aday─▒ Alt─▒nok, “M├╝lk Allah’─▒nd─▒r” diyerek mal varl─▒─č─▒n─▒ a├ž─▒klam─▒┼čt─▒.

AntalyaÔÇÖda 600 dairesi oldu─ču s├Âylenen Alt─▒nok, iddialar─▒ yalanlam─▒┼čt─▒.

YAVA┼×: B├ťY├ťK┼×EH─░R TAMAM

Se├žim yar─▒┼č─▒na ├Ânde ba┼člayan Yava┼č, ilerleyen saatlerde ├Ânde oldu─čunu duyurdu.

X hesab─▒ndan payla┼č─▒m yapan Mansur Yava┼č, “B├╝y├╝k┼čehir tamam” diyerek ┼čunlar─▒ s├Âyledi:

“Merhaba g├╝zel Ba┼čkentin g├╝zel y├╝rekli insanlar─▒. B├╝y├╝k┼čehir tamam, il├že sonu├žlar─▒n─▒ bekliyoruz. Sand─▒k g├Ârevlilerimiz hari├ž t├╝m hem┼čehrilerimi saat 22.00ÔÇÖde Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi merkez binas─▒ bah├žesine davet ediyorum.”

YAVA┼×’TAN ZAFER KONU┼×MASI

Se├žimi zaferle sonu├žland─▒ran Yava┼č balkon konu┼čmas─▒ yapt─▒. Yava┼č konu┼čmas─▒nda 2019’daki s├Âzlerini hat─▒ratt─▒, “6 milyon i├žin ├žal─▒┼čaca─č─▒z” dedi.
Yava┼č’─▒n konu┼čmas─▒ ┼č├Âyle:

“T├╝m kad─▒nlara, STK’lara, kanaat ├Ânderlerine, Ankara halk─▒n─▒n tamam─▒na y├╝rekten te┼čekk├╝r ediyorum.

kendilerine at─▒lan ifiralara ra─čmen bana g├╝├ž veren birick aileme ve ├žocuklar─▒ma da te┼čekk├╝r ediyorum. Bize at─▒lan iftiralara kar┼č─▒ att─▒─č─▒m─▒z her ad─▒mda g├╝├žlerini yan─▒m─▒zda hissetti─čimiz herkese te┼čekk├╝r ediyorum. 2019’daki c├╝mlelerimi yeniden tekrarl─▒yorum. Biz bu se├žimi zafer olarak g├Ârm├╝yoruz. Kar┼č─▒m─▒zda d├╝┼čman yok. Art─▒k se├žim bitti. Rozetimi ├ž─▒karaca─č─▒z. 6 milyon Ankaral─▒ya hizmet edece─čiz. Bu se├žimin kaybedeni rakip i├žin ├žal─▒┼čan vatanda┼člar─▒m─▒z de─čil. bizler onlar─▒n ├žabalar─▒na da sonuna kadar sayg─▒ duyuyoruz. Bu se├žimin kaybedeni m├╝fteri olarak Turgut Alt─▒nok’tur. ”

Yava┼č, Aya┼č, Beypazar─▒, Haymana, Polatl─▒, ┼×erefli belediyelerini kazand─▒─č─▒n─▒, Etimesgut ve Ke├ži├Âren’de ├Ânde olduklar─▒n─▒ duyurdu.