Ana Sayfa Başkandan Mesajlar İmamoğlu: Verdiğim sözleri tutmanın huzurunu yaşıyorum

İmamoğlu: Verdiğim sözleri tutmanın huzurunu yaşıyorum

İmamoğlu: Verdiğim sözleri tutmanın huzurunu yaşıyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirde açtıkları kreşlerle ilgili olarak “Bu yola çıkarken, şehrin neresinde oturuyorsa otursunlar, ‘Bu şehrin çocukları eşit olacak’ demiştim. Siz değerli anne babalara baktığımda, bu güzel çocukların gözlerine baktığımda, verdiğim sözleri tutmanın huzurunu yaşıyorum” dedi.

Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bir araya gelen yaklaşık 3000 davetli, İmamoğlu çiftine sevgi gösterilerinde bulundu. İmamoğlu’nun etrafını saran minikler, İBB Başkanı’yla anı fotoğrafları çektirdi. Miniklerin İmamoğlu’na ilgisi, iftar öncesinde yaptığı konuşmada da devam etti. Ramazan nedeniyle, toplumun farklı kesimleriyle iftar sofralarında buluştuklarını belirten İmamoğlu, “Bu sofraların, bu buluşmaların her biri benim için servet değerinde. Fakat bugün burada olmak, sizlerle aynı iftar sofrasını paylaşmanın bambaşka bir önemi var” şeklinde konuştu.

“BU YOLA ÇIKARKEN, ‘BU ŞEHRİN ÇOCUKLARI EŞİT OLACAK’ DEMİŞTİM”

“5 yıl önce bu yola çıkarken, bu şehrin çocuklarının, kadınlarının hayatlarını kolaylaştırmak için çalışacağıma bütün insanlarımızın huzurunda söz vermiştim” diyen İmamoğlu, “Bu yola çıkarken, şehrin neresinde oturuyorsa otursunlar, ‘Bu şehrin çocukları eşit olacak’ demiştim. Siz değerli anne babalara baktığımda, bu güzel çocukların gözlerine baktığımda, verdiğim sözleri tutmanın huzurunu yaşıyorum. Göreve geldiğimizde, ilk etapta ekonomik olarak İstanbul’un en çok ihtiyaç duyulan bölgelerinde kreşlerimizi hizmete sunmuştuk. Şimdi faaliyet gösteren kreş sayımız 100’e ulaştı. İBB tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Artık, Arnavutköy’den Bağcılar’a, Başakşehir’den Bayrampaşa’ya, Çatalca’dan Gaziosmanpaşa’ya, İstanbul’un çocuklarının kreşleri var. Bu kreşlerde çocuklarımız; bilimsel eğitimle, yeteneklerini ve kendilerini keşfederek mutlulukla büyüyorlar.  Yapacağımız 50 yeni Yuvamız İstanbul kreşi ve 50 yeni Yuvamız İstanbul Kısa Mola Merkezi ile de toplamı 200’ü bulacak kreşlerimizde, İstanbullu çocuklarımızı eşitlemek için durmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“KREŞLERİMİZ, YALNIZ ÇOCUKLARIMIZA BİR YATIRIM DEĞİL”

“Kreşlerimiz, yalnız çocuklarımıza bir yatırım değil” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Çocuğunu kreşe verip, çalışmak isteyen annelerin de hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Özel gereksinimli çocuklarımızın annesi 50.000 kadına, 5.000 TL nakit destek vererek hem annelerin sosyalleşmelerini hem de çocuklarının daha iyi bir eğitim almasına katkı sunacağız. Çünkü kadınların hayata karışması, kendi istek ve düşünceleri doğrultusunda yaşamlarını şekillendirmeleri, kendilerini gerçekleştirebilmeleri bizim için her şeyden çok daha önemli. Aynı bakış açısıyla, 0-4 yaş arası çocuklu annelere ücretsiz ulaşım desteği veriyoruz. İstanbul genelinde, tam 650 bin annemiz bu hizmetimizden faydalanıyor. Bizim için çok büyük bir gurur. Çocukların yanında olmak, kadınların ve erkeklerin sırtlandığı yüklerin bir kısmını üstlenmek, bizim için paha biçilemez değerde.”

“2 BÜYÜK ‘ÇOCUK OYUN DÜNYASI’ KURACAĞIZ”

İstanbullu çocukların sağlıkla, güvenle vakit geçirebilecekleri iki büyük “Çocuk Oyun Dünyası” kuracakları bilgisini paylaşan İmamoğlu, konuşmasını, “2 milyon beslenme destek paketi, okula yeni başlayacak 30 bin kız çocuğumuza eğitim desteği vereceğiz. Ve daha fazlasını yapacağız. Geçtiğimiz 5 yılda çocuklarımızı, annelerimizi nasıl unutmadıysak, önümüzdeki senelerde de asla unutmayacağız. Unutmayacağız; çünkü bu ülkenin güzel insanlarına borcumuz var.  İnsanca, adilce, eşitçe, mutlulukla bu güzel şehirde yaşamak hepimizin hakkı. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, yavrularımızı gözlerinden öpüyor, şimdiden mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyorum” sözleriyle tamamladı.