Ana Sayfa Adaylar İzmir’de AKP’li üç aday için vurgun iddiası

İzmir’de AKP’li üç aday için vurgun iddiası

İzmir’de AKP’li üç aday için vurgun iddiası

CHP’li Mahir Polat; AKP’nin İzmir adayı Hamza Dağ, Bayraklı adayı Bilal Kırkpınar ve Karşıyaka adayı İsmail Çiftçioğlu hakkında yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Polat, bir tavuk çiftliğinin usulsüz şekilde ‘villa köye’ dönüştürüldüğünü anlattı. 91 adet villa yapıldığını belirten Polat, iddialarına dair fotoğraflar da gösterdi.

İzmir'de AKP'li üç aday için vurgun iddiası

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat; AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar ve Karşıyaka Belediye Başkan adayı İsmail Çiftçioğlu’nun da dahil olduğu ileri sürülmüştü, Kemalpaşa’da ‘geçen bir yolsuzluk ve usulsüzlük dosyasıyla ilgili iddialarda bulunuldu.

CHP İzmir İl Başkanlığında basın toplantılarında Polat, AKP’li üç belediye başkan adayı ile ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını içeren dosyalar kamuoyuyla paylaşıldı.

TAVUK ÇİFTLİĞİNE VİLLALAR

Polat, ”İzmir organize işler sarmalı” olarak tanımladığı olayda, Kemalpaşa Örnekköy’de tavuk çiftliği olan ve kümelerin bulunduğu alanı yalan beyanlarla yapı kayıt belgesi ile villa köye çevrildiğini ifade etti. Polat ”Ben buna ‘İzmir organize işler sarmalı’dır. İzmir’e talip olan üç arkadaşımızın imar konusunda nasıl bir rant sarmalı olduğunu anlatacağım. Hikayenin başlangıcı 1977’de Kemalpaşa Örnekköy’de bir tavuk çiftliği hikayesinden başlıyor. 1977’de yapılmış, adını andığım ada ve parseldeki harabe halindeki tavuk çiftliği oranları, bu inşaat yapılmaya başlandığı anda hafriyat çalışmaları ve meydan düzenlemesi şeklinde gidiyor” dedi.

2018’DE İMAR AFFINA BAŞVURUYORLAR

Polat, şöyle devam etti:

– Burada bazı renkler var görsellerde. Bunlar aslında olmayan ancak var olan yerler gibi yerler. Burada Kırkpınar’lar Süt ürünleri ve Hayvancılık Tic. Ve Ltd. Şti. Bu şirket, AKP Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar ve babasına ait. 2018’de Bilal Kırkpınar’ın babasının TC numarası üzerinden devlete bir başvuruda bulunuyor, imar affı üzerinden. 12 tane yapı kayıt belgesi alınıyor. 13. de Bilal Kırkpınar üzerine alınıyor. Buralarda ‘insanlar yaşıyor, bağımsız binalar’ diyorlar. ‘Burası artık tavuk çiftliği değil, 91 adet bağımsız yapıdır’ diyorlar. Yalan söylüyorlar.

BİR YIL SONRA ‘GÜÇLENDİRME’ RUHSATI

– 2019 tarihinde bir lisans verilmesinde bulunuyorlar. Onun adını da tescilledi. Arkasından biz, CHP’li belediye seçimlerinde var olan şikayetleri değerlendirmeye başlıyoruz. Kırkpınar’ın yapısı üzerine çok fazla şikayet gelince Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı çalışmalara başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi’ni göreve çağırıp denetim yapmalarını istiyorlar. Kırkpınar’lara ihtarda bulunuyorlar ve bir sürü işlem yapıyorlar. Büyükşehir’in yaptığı denetimler sonucu Kemalpaşa Belediyesi’ne bir yazı yazıyor. ‘Binanın son hali için yapı kayıt belgesini almak mümkün değil’ diyorlar. Ayrıca yalan ve yanlış belgeyle yapı kayıt belgesi alındığı tespit ediliyor ve Büyükşehir, Kemalpaşa Belediyesi’ne ‘Suç duyurusunda bulun’ diyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

– Kemalpaşa Belediye Başkanlığı su duyurusunda bulunuyor, bunun yanında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl müdürlüğüne yazı yazıyor. Gerekli belgeler de yapılan yapı kayıt belgesinin iptali bekleniyor. Ayrıca imar yapılan yerin korunması tarım alanında da yer alıyor.

2021’DE İPTAL EDİLDİ

– İl müdürlüğüne yapılan başvuru sonrasında bakanlığın İzmir Şube Müdürlüğü 2021’de bir karar veriyor. Karar verildiğinde Bilal, AK Parti Genel Merkezi’nde bir arkadaşıyla sohbet ediyor. Eşinin araması üzerine tebligattan haber oluyor. Bakanlık, yapı kayıtlarını iptal edeceğini söylüyor. Kasım 2021’de belgeler iptal ediliyor. ‘Yıkın burada’ diyor.”

”BEKÇİ KULÜBESİ MALİKANEYE DÖNÜYOR”

”Yalan beyanı”nı vurgulayan Polat, ”Yalan beyanıyla yapı belgesine kaydolmuşlardı. Bunun geçerli olması için de bir şey gerekiyor. CHP’li belediye göreve geldikten sonra lisanslarını almışlardı. Bölge İdare Mahkemesi’ne giderek iptal edilen ruhsatların yeniden düzenlenmesini istiyor. Yapıların 2017’de oluşturulmuş olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle mahkeme de talebi reddediyor. Yani sizden benden yapı kayıt belgesi yere, gözetlemek için denendi yere Bilal için ev yapılıyor. Yani köhne kaldıkları hal ibretlik bir tablo. ‘Organize işler İzmir Sarmalı’ tam olarak. Bilal’in evi yani bekçi kulübesi, malikaneye dönüyor” dedi.

İL MÜDÜRÜNE TELEFON

Bugünün hesabı ile 1 milyar 820 milyon lira vurgun yapıldığını ileri süren Polat, şöyle devam etti:

– Söylemiştim. Tebligat geldiğinde o arkadaş AK Parti Genel Merkezi’ndeydi. 89. ve 90. bölümde bağımsız pazarlığını sürdürüyor. Gerçek değeri 14 milyon olan yer için 6 milyona anlaştılar. Bilal’in koruyucu bir meleğine satıldı. Tebligat geldiğinde hemen dönemin ÇŞB İl Müdürü Ömer Albayrak’ı arıyorlar.

– Telefonun ardından müdür, mahkemenin iptal ettiği ruhsatı tekrar canlı hale getiriyor. Burada bahse konu vurgun, bugünün hesabıyla 1 milyar 820 milyon lira. Eskinin parasıyla 1 katrilyon 820 trilyon. Bu vurgun yalanla, dolanla, yönetimden dönerek yapılan bir vurgun.


Hamza Dağ

“BENİ DAVA ETSİNLER”

Polat, “Tüm iddiaların belgeli ve devlet kayıtlarında olduğunu, pazarlığa konu taşınmazın Hamza Dağ’a satıldığını” söyledi.

– Biz buna bir sarmal dedik ama nasıl bir durumda olmak istiyorlar arkadaşlar at binmişler, kılıç kuşanmışlar. Bayraklı’dan aday olan Bilal Kırkpınar. Kişisel eski gençlerin üyeleri. Dönemin Valisi Yavuz Selim Köşger, Bornova Kaymakamı. Cağ kebap partisi sonrasında tamam atıyorlar, atıyorlar. Bu inşaat alanında kişisel zarar. Paralarını alamamış taşeronlar, peyzajı ödemedikleri için evine giremeyen insanlar. Bu mevzunun muhatabı da tanıtıcı. O da Karşıyaka AK Parti adayı. de bu alanın yapı kayıt belgesini veren şirketin sahibi. İsmail Çiftçioğlu. Bu söylediklerini duyacaklar. Ben sona erer. Beni dava etsinler.

“KÜMESTE VİLLA OLMASI DOLANDIRICILIK”

– Devletimiz bu kişinin arama kayıtlarına, hesap hareketlerine ve SMS’lerine baktıklarında bu dava çok hareketli bir hale gelecek… Bir bilirkişi raporu hazırlanıyor. Onu beğenmiyorlar yenisini istiyorlar. Bilirkişi kuruluşunda Tarım İl Müdürlüğü’nün ‘korunsun’ denilen tarım alanlarında imar olması şaşıyor. Ayrıca ‘Kümes olarak adlandırılan yerde villa olması komple dolandırıcılıktır’ diyor.


Bilal Kırkpınar (solda) / Yavuz Selim Köşger (At üzerinde)

DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

Cumhuriyet savcılarına ve Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Polat, sayıları şu şekilde özetledi:

– ‘Ben buradan açık çağrıda bulunuyorum. Savcılara, yurt içindeki rant projesine, Büyükova’nın katledilmemesine, İzmir’in insanının gözü dönmüş rant çetelerine geçmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum. Bu kente şehri emin olmak isteyen insanların nasıl dolandırıcılık yaptıklarına dikkat etmelerini istiyorum. Bu gösterdiğim belge ve fotoğrafların pek çoğunun kayıtlı kayıtlarında vardır. Gördüğümüz proje bir rant projesidir. Büyükova’ya karşı suç işleyen, sahte belge ve beyanlarla adli suç işleyen bir projedir.

“HAMZA DAĞ BU EVİ ALDI MI?”

– Bırakın belediyenin başkan adaylığı, bu ülkede insanların yargılanması gerekiyordu. Ama biz bugün bu insanların bu kenti yönetmeye talip olduğunu görüyoruz. Ben ‘burası böyle yetmezlik’ denilip evin önünde bir debulunabilmesi ve Hamza Dağ’ın bu evi alıp almadığını sorgulamak istiyorum.

– Ben bir kişiyle konuşup bunları söylemiyorum. Kepçe operatöründen boyacısına kadar hepsiyle konuştuk. Gösterdiğim ve söylediğim her şey tespitli. Ruhsat iptali olduğu için yapı kayıt izin belgelerinin iptal edilmesi gerekiyor. Ben buradan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü de göreve çağırıyorum.