20.4 C
T├╝rkiye
Per┼čembe, Nisan 4, 2024
Ana Sayfa Adaylar ­čôŻ´ŞĆCHP Belediye Ba┼čkan adaylar─▒n─▒n tan─▒t─▒m─▒ yap─▒ld─▒

­čôŻ´ŞĆCHP Belediye Ba┼čkan adaylar─▒n─▒n tan─▒t─▒m─▒ yap─▒ld─▒

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara Spor Salonu’nda aday tan─▒t─▒m toplant─▒s─▒ d├╝zenledi.

Belediye adaylar─▒n─▒n kat─▒ld─▒─č─▒ toplant─▒da Genel Ba┼čkan ├ľzg├╝r ├ľzel aday belirleme s├╝reci ve izlenecek kampanyalarla ilgili detaylar─▒ anlatt─▒.

├ľzel’in hedefinde ise aday belirleme s├╝recinde partiden istifa edenler vard─▒. 3 bin 500 adayl─▒k ba┼čvurusunda adayla┼čamayanlar─▒n oldu─čunu belirten ├ľzel, ┼čunlar─▒ s├Âyledi:

“HEPS─░NE SONUNA KADAR SAYGI DUYUYORUM”

“Adaylar─▒m─▒z─▒ belirlerken ├Ârg├╝t├╝m├╝z├╝ dinledik, se├žmenimizi dinledik, aday adaylar─▒m─▒z─▒ dinledik, soka─č─▒n sesine kulak verdik, kanaat ├Ânderleriyle g├Âr├╝┼čt├╝k, partililerimizi g├Ârevlendirdik, onlar─▒n raporlar─▒n─▒ ald─▒k.

Son g├╝nlerde baz─▒ televizyonlarda, gazetelerin kiminin man┼četinde, kiminin ete─činde 3, 5, 10 memnuniyetsiz arkada┼č─▒m─▒z─▒n partiden ayr─▒ld─▒─č─▒n─▒ ya da ba┼čka taraflardan aday olmak istediklerini, ele┼čtiriler a├ž─▒klamalar─▒n─▒ g├Âr├╝yoruz. Hepsine sonuna kadar sayg─▒ duyuyorum.

Esas konu┼čulmas─▒ gereken, benim g├Ânl├╝mde man┼čette olan, kendisi olmad─▒─č─▒ g├╝n├╝n ertesi sabah─▒ adaya telefonu a├ž─▒p, ‘├žojk istedim olmad─▒, sizi belirlediler, ben ├žal─▒┼čmaya haz─▒r─▒m’ diyerek g├╝ne ba┼člayanlar var.

Kendisi i├žin giydirdi─či arac─▒ aday olan arkada┼č─▒na teklif edenler var. Kampanya i├žin kendisine belirledi─či b├╝t├žeyi il├že belediyesine teklif edenler var.3 ki┼či, 5 ki┼či partiyi tart─▒┼čt─▒r─▒yor ama partinin ba┼čar─▒s─▒n─▒ kendi ba┼čar─▒s─▒ sayan var.”

ERDO─×AN’A TEPK─░: ONUN KALB─░NDE TA┼× VAR

AKP’li Cumhurba┼čkan─▒ Recep Tayyip Erdo─čan’─▒n Hatay’daki s├Âzlerine tepki g├Âsteren ├ľzel, “Hatay’da bile, Hatayl─▒lar─▒n, depremzedelerin g├Âzlerine i├žine bakarak bu tehdidi, bu ┼čantaj─▒ ifade etmekten ├žekinmedi. A├ž─▒k├ža ┼čunu s├Âyledi, ‘Hatay ma─čdur oldu, ├ž├╝nk├╝ belediyesi bizde de─čildi’ dedi.

Bu s├Âze siyaseten verecek bir cevap bulamad─▒m, ├ž├╝nk├╝ kar┼č─▒m─▒zdaki depremzedeyi ge├žmi┼čte verdi─či oydan cezaland─▒racak, gelecekte verece─či oya g├Âre ┼čantaj yapabilecek bir ta┼č kalplili─če ba─čl─▒yd─▒” diye konu┼čtu.

├ľzel, “Onun kalbinde ta┼č var; onun kalbinde vicdan yok, onun kalbinde insaf yok! Ancak onun kar┼č─▒s─▒nda da Hatay’─▒ da, T├╝rkiye’yi de seven CHP’liler var. Bunu ├Â─črenecek” ifadelerini kulland─▒.

BBP’YE SLOGAN YANITI

CHP lideri, “Se├žim bildirgemiz kalk─▒nma, refah ve dayan─▒┼čmay─▒ ├Ânceleyen etkili bir bildirge. Slogan─▒m─▒z ‘─░┼čimiz g├╝c├╝m├╝z T├╝rkiye’. Bu slogan CHP’li belediye ba┼čkanlar─▒m─▒z taraf─▒ndan kendi ┼čehirlerinde kullan─▒lacak” ifadelerini kulland─▒.

B├╝y├╝k Birlik Partisi (BBP) Genel Ba┼čkan─▒ Mustafa Destici’nin “─░┼čimiz T├╝rkiye, g├╝c├╝m├╝z T├╝rkiye” slogan─▒yla ilgili, “Biz daha ├Ânce kamuoyuna ilan ettik. CHP’yi bizim slogan─▒m─▒z─▒ kullanmamalar─▒ konusunda uyar─▒yoruz.” ifadelerine de yan─▒t veren ├ľzel ┼čunlar─▒ kaydetti:

“Bu sloganla ilgili son g├╝nlerde ├Ânemli bir g├╝ndem var. Diyorlar ki, bir parti ‘├ť├ž hafta ├Ânce aday─▒m─▒z kulland─▒’, bir parti ’10 g├╝n ├Ânce bilboard giydirdik.’ O arkada┼člara ┼ču ├ža─čr─▒y─▒ yap─▒yorum. ─░┼čimiz G├╝c├╝m├╝z Bursa sitesine bir baks─▒nlar, ─░┼čimiz G├╝c├╝m├╝z Sivas sitesine bir baks─▒nlar.

Bu isimlerin ba┼čvuru haklar─▒ 2 ay ├Ânce al─▒nd─▒. 9 Ocak’ta ba┼čvurusunu yapt─▒─č─▒m─▒z bu slogan─▒m─▒z─▒ be─čenenler varsa ‘─░┼čimiz G├╝c├╝m├╝z T├╝rkiye’ diyen arkada┼člar─▒m─▒z─▒n CHP’nin kurumsal kimli─čine sayg─▒ duymas─▒n─▒ diliyoruz.”

KOORD─░NASYON B─░R─░M─░N─░N BA┼×INDA YILMAZ B├ťY├ťKER┼×EN OLACAK

├ľzel, “├ľn├╝m├╝zdeki g├╝nlerde sand─▒k ba┼č─▒na gideceksiniz. 31 Mart’ta belediye ba┼čkanlar─▒n─▒ se├žeceksiniz. Yeni belediye ba┼čkanlar─▒n─▒ Amerika’y─▒ ba┼čtan ke┼čfetmeyecek. Projeler, yeni belediye ba┼čkanlar─▒na sunulacak. Hizmette standart─▒ sa─člayaca─č─▒z” dedi.

5 y─▒l─▒n sonu geldi─činde hepsinin bildi─či, mutab─▒k oldu─ču kriterlerle aday olup olmayacaklar─▒n─▒ bilecekler. CHP’li belediye ba┼čkanlar─▒ 3 ayda bir alacaklar─▒ karnelerle bilecek. CHP’nin yerel y├Ânetimler koordinasyon birimi olacak. Bu birimin ba┼č─▒nda Y─▒lmaz B├╝y├╝ker┼čen olacak.”

SAVA┼× ─░LE G├ľKMEN’─░N ─░SM─░ ANONS ED─░LMED─░

├ľzel’in konu┼čmas─▒n─▒n ard─▒ndan belediye ba┼čkan adaylar─▒, k├╝rs├╝ye ├ža─čr─▒larak kamuoyuna tan─▒ld─▒. Hatay B├╝y├╝k┼čehir Belediye ba┼čkan aday─▒ L├╝tf├╝ Sava┼č ve ─░stanbul Esenyurt aday─▒ Ali G├Âkmen’in ismi ise anons edilmedi.