­čôŻ´ŞĆ─░mamo─člu, Kurum’a yan─▒t verdi: ‘Biz ─░stanbul’da ortaya koydu─čumuz tav─▒rla, ba┼č belas─▒ i┼či bu ┼čehirden uzak tuttuk’

─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediye (─░BB) Ba┼čkan─▒ Ekrem ─░mamo─člu, Art─░stanbul FeshaneÔÇÖde yabanc─▒ bas─▒n kurulu┼člar─▒n─▒n temsilcileri ile bulu┼čtu. ─░mamo─člu, ÔÇťBiz ─░stanbul’da ortaya koydu─čumuz tav─▒rla en ba┼čta Kanal ─░stanbul gibi bir ba┼č belas─▒ i┼či, bu ┼čehrin ba┼č─▒ndan uzak tuttuk” dedi.

─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediye (─░BB) Ba┼čkan─▒┬áEkrem ─░mamo─člu, bug├╝n Art─░stanbul FeshaneÔÇÖde yabanc─▒ bas─▒n kurulu┼člar─▒n─▒n temsilcileri ile bulu┼čtu. Medya temsilcilerine ─░BBÔÇÖnin ├žal─▒┼čmalar─▒n─▒ ve ─░stanbul depremi haz─▒rl─▒klar─▒n─▒ anlatan ─░mamo─člu sorular─▒ da cevaplad─▒.

Bir gazeteci, Cumhur ─░ttifak─▒ÔÇÖn─▒n ─░BB ba┼čkan aday─▒┬áMurat KurumÔÇÖun depremle ilgili yapt─▒─č─▒ ÔÇť11 ilde deprem oldu. ─░stanbul 11 ile yeti┼čir. Allah g├Âstermesin ─░stanbul’da bir ┼čey olursa ├╝lke gider, bayrak gider, devlet kalmazÔÇŁ a├ž─▒klamas─▒ hat─▒rlatt─▒.

“KANAL ─░STANBULÔÇÖU BU ┼×EH─░RDEN UZAK TUTTUK”

KurumÔÇÖun ├çevre, ┼×ehircilik ve ─░klim De─či┼čikli─či Bakan─▒ oldu─ču d├Ânemde ─░BBÔÇÖnin deprem ├žal─▒┼čmalar─▒na katk─▒ sunup sunmad─▒─č─▒ ve ÔÇťDevlet, h├╝k├╝met deste─či olsayd─▒ ─░stanbul nerede olurduÔÇŁ y├Ân├╝ndeki sorusuna ┼ču cevab─▒ verdi:

ÔÇťDevlet, h├╝k├╝met deste─či derken; yanl─▒┼č bir destek ├╝lkeyi ba┼čka yerlere g├Ât├╝r├╝n ya da ┼čehirleri. Onun alt─▒n─▒ ├žizeyim. Yani bazen h├╝k├╝met ve belediye i┼čbirli─či yap─▒nca askeri alanlar─▒n doldu─ču, kulelerin s─▒kla┼čt─▒─č─▒ ya da sahillerin binalarla doldu─ču bir d├╝zenle de kar┼č─▒ kar┼č─▒ya gelebilirsiniz. Biz ─░stanbul’da ortaya koydu─čumuz tav─▒rla en ba┼čta┬áKanal ─░stanbul┬ágibi bir ba┼č belas─▒ i┼či, bu ┼čehrin ba┼č─▒ndan uzak tuttuk. Ve ba┼člayamad─▒lar. Bug├╝n e─čer say─▒n Kurum’a ÔÇś─░stanbul’un g├╝ndeminde olmayan bir konu, bizim de g├╝ndemimizde olmazÔÇÖ dedirtebiliyorsak, 10 ay ├Ânce hararetle nas─▒l a─č─▒z dolusu c├╝mleler kurdu─čunu g├Âr├╝rseniz asl─▒nda bizim nerede durdu─čumuzu ve nas─▒l bir ak─▒ll─▒ca ve prensipli bir s├╝re├ž y├Ânetti─čimizi de g├Âr├╝rs├╝n├╝z.

BEN─░M KONU┼×MAMDAN END─░┼×E ETM─░┼× OLACAK K─░

Say─▒n Kurum ile bakanl─▒k d├Âneminde Marmara DeniziÔÇÖnde ortaya ├ž─▒kan m├╝silaja kar┼č─▒ ortak toplant─▒lar yapt─▒k. Bu ortak toplant─▒lar─▒n ilkinde muhtemelen benim konu┼čmamdan endi┼če etmi┼č olacak ki; ÔÇśArkada┼člar burada m├╝silaj─▒ tart─▒┼čaca─č─▒z. Ne olur Kanal ─░stanbul gibi ba┼čka meseleleri bu s├╝recin i├žine katmayal─▒mÔÇÖ demi┼čtir. Yani asl─▒nda Kanal ─░stanbul meselesinin ger├žekle┼čmesi halinde Marmara Denizi’nin b─▒rak─▒n m├╝silaj─▒, ├Âlece─či nettir. Kaybolaca─č─▒, yok olaca─č─▒ nettir. Ama ona ra─čmen b├Âyle bir taleple toplant─▒y─▒ a├žm─▒┼čt─▒r. Yani ─░stanbul meselelerine duyarl─▒l─▒─č─▒n ├Ân├╝nde say─▒n Cumhurba┼čkan─▒’n─▒n ne istedi─či ne istemedi─či, neden ho┼čland─▒─č─▒ ya da neden ho┼članmad─▒─č─▒ onlar i├žin daha ├Âncelik meselesidir. M├╝silaja kar┼č─▒ Marmara DeniziÔÇÖni korumak i├žin al─▒nan kararlar kapsam─▒nda AdalarÔÇÖda imar plan─▒ yapma yetkileri ─░BBÔÇÖnin elinden al─▒nd─▒─č─▒n─▒ hat─▒rlatmak isterim. Ger├žekten teknik, idari ve d├╝zenli bir ─░stanbul d├╝┼č├╝ncesinden ziyade ne yaz─▒k ki rant, siyaseten neye i┼če yarar, siyaseten kimi koruruz, nas─▒l daha bask─▒ alt─▒nda tutar─▒z anlay─▒┼č─▒n─▒ temsil ederler.

─░SK─░ÔÇÖYE Y├ľNET─░M KURULU ├ťYES─░ ATAMAMIZA ─░Z─░N VERMED─░LER

Bakanl─▒k olur vermedi─či i├žin ─░SK─░ÔÇÖye y├Ânetim kurulu ├╝yesi atayamad─▒k. Bizim ─░SK─░’de yazd─▒─č─▒m─▒z y├Ânetim kurulu taleplerinin hi├žbirine onay yaz─▒s─▒ gelmemi┼čtir. ─░SK─░’de emekli olan y├Ânetim kurulu ├╝yelerinden dolay─▒ neredeyse ─░SK─░ ├žal─▒┼čamaz hale gelece─či bir ortamda tedviren ─░SK─░ Genel M├╝d├╝r Yard─▒mc─▒lar─▒n─▒ g├Ârevlendirerek ─░SK─░’nin y├Ânetim kurulu olarak ├žal─▒┼čmas─▒n─▒n s├╝rd├╝r├╝lebilmesini sa─člam─▒┼č─▒md─▒r. Bir ismin atamas─▒na bile onay verememi┼člerdir. Niye biliyor musunuz? Siyasi onay alamad─▒klar─▒ i├žin.

İTFAİYE ERİ ALIMINDA ENGEL ÇIKARDILAR

─░BB olarak yeni 3 bin 500 itfaiye eri almak i├žin yapt─▒─č─▒m─▒z ba┼čvuruda engel ├ž─▒kard─▒klar─▒n─▒ hat─▒rlatmak isterim. Depremi konu┼čuyoruz. Afete kar┼č─▒ m├╝cadelede acilen yeni yeti┼čen g├╝├žl├╝ bir itfaiye ordusuna ihtiyac─▒m─▒z var dedik. Ve 3 bin 500 itfaiye eri talebimizi sunduk. 750ÔÇÖsi onayland─▒. Daha sonra bir daha itfaiye eri al─▒m─▒ i├žin onay g├Ânderilmedi. Niye biliyor musunuz? ─░BB, Ekrem ─░mamo─člu d├Âneminde itfaiye eri almas─▒n. Bir itfaiye erini almak, e─čitimlerini tamamlay─▒p i┼če ba┼člatmas─▒ bir y─▒l s├╝r├╝yor. O insan─▒n ger├žekten kudretli, bilgili bir hale gelip de ├Ânemli bir personel ┼čekline d├Ân├╝┼čmesi de en az be┼č y─▒l. Belki bizim bug├╝n alaca─č─▒m─▒z bir personel bir sonraki d├Ânem ba┼čka birinin y├Ânetiminde g├Ârev yap─▒yor olacak. Zaten ┼čeffaf al─▒mlar yapt─▒k. Buna bile onay vermedi. Ve biz bu 3 bin 500 say─▒s─▒n─▒ belirlerken hepsi ┼čahittirler; bunun acil ihtiya├ž oldu─čunu, ├Ânceki d├Ânem valimiz, ┼čimdiki ─░├ži┼čleri Bakan─▒m─▒zla g├Âr├╝┼čerek hem itfaiye eri, hem zab─▒tan─▒n ├Âzellikle afetle ilgili ┼čart oldu─čunu, bu konuda destek istedi─čimi dile getirmi┼čtim. Bu talebimizi en az benim kadar rakamlar─▒yla ├Ânceki d├Ânem valimiz olan ┼čimdiki ─░├ži┼čleri Bakan─▒m─▒z da ├žok iyi biliyor. Bak─▒n─▒z bu onaylar─▒ bile veremeyen ki┼či; iradesinden, yetkisinden ├Ât├╝r├╝ ne kadar ├Âzg├╝n davranabilece─čini ne kadar 16 milyon ─░stanbullunun belediye ba┼čkan─▒ olabilece─činin cevab─▒n─▒ topluma vermesi laz─▒m.ÔÇŁ