Ulusal yas çağrıları yükselirken Bolu’da harekete geçildi: Kentte yas ilan edildi, yılbaşı konseri iptal edildi

Ulusal yas çağrıları yükselirken Bolu’da harekete geçildi: Kentte yas ilan edildi, yılbaşı konseri iptal edildi

Cuma ve cumartesi günleri peş peşe aldığımız şehit haberleri sonrası ulusal yas ilan edilmesi çağrıları yükselmişti. Özellikle Suudi Arabistan Kralının ölümü ve Gazze’de yaşananlar nedeniyle yas ilan edilmesini hatırlatanlar, 2 günde 12 şehit haberinin ardından yas ilan edilmemesi nedeniyle tepkiliydi. Bolu’da 7 günlük yas ilan edildi, yılbaşı konseri iptal edildi.

Ulusal yas çağrıları yükselirken Bolu'da harekete geçildi: Kentte yas ilan edildi, yılbaşı konseri iptal edildi

Terör örgütü PKK’nın sızma girişimi önlenmeye çalışılırken çıkan sıcak çatışmada 12 Mehmetçik şehit oldu, 12 ile şehit ateşi düştü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “şehit ailelerinin acılarını paylaşmak adına” açıklamasıyla kentte 7 günlük yas ilan etti.

Yas ilanı kararını sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla duyuran Özcan, paylaşımına da şu notu düştü:

“Şehit ailelerimizin acısını paylaşmak adına, Bolu Belediye Başkanı olarak, Bolu belediye sınırları içerisinde 7 günlük ‘YAS’ ilan ediyorum.

Başlıksız-1

Bu bağlamda yılbaşı akşamı planladığımız Emircan İğrek konserini iptal ettik. Aldığımız yas kararı doğrultusunda, canlı müzik dahil tüm eğlence aktiviteleri belediyemizin yetki sahası içerisinde yasaklanmıştır.

Allah şehitlerimize rahmet eylesin ve Yüce Milletimize bir daha bu tür acılar yaşatmasın. Yas kararına uymayanlar hakkında, gerekli hukuki ve cezai yaptırımlar, tereddütsüz bir şekilde idaremizce uygulanacaktır.”

dsadas

Yıllar önce yaşadıklarını anlattı: "İki timden kimse canlı çıkamazdı"