Ana Sayfa Adaylar Randevu taahhüdüyle seçim propagandası. Görevinden istifa eden AKP’li başkan adayı hâlâ hasta...

Randevu taahhüdüyle seçim propagandası. Görevinden istifa eden AKP’li başkan adayı hâlâ hasta bakıyor

Manavgat’ta AKP’den belediye başkan aday adaylığı için Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden istifa eden Prof. Dr. Süleyman Okudan, hasta bakmayı sürdürüyor. Okudan, özellikle seçim bölgesinde hastalara hizmet veriyor.

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Okudan, yerel seçimlerde AKP’den Manavgat Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti. Okudan’ın görevinden istifa etmesine rağmen üniversitede özellikle Manavgatlı hastalara bakmaya devam ettiği belirtildi.

31 Mart 2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimler için partilerin aday belirleme süreci devam ederken dikkat çeken bir olay yaşandı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Okudan, 1 Aralık tarihinde AKP’den Manavgat Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı ve görevinden istifa etti.

MANAVGATLILARA RANDEVU TAAHHÜDÜ

Okudan, aday adaylığı ve istifasına ilişkin şunları söylemişti:

– Sevgili Manavgatlı hemşerilerim, açıklamama başlamadan önce Selçuk Üniversitesi Göz Bölümü, Manavgatlı hemşerilerime ben hangi pozisyonda veya herhangi bir görevin başında olsam bile hizmet vermeye devam edecektir. Beni ve göz bölümünde çalışan Muammer Dağ’ı arayarak randevularınızı gönül rahatlığı ile oluşturabilirsiniz.

– Bugün sizlere Manavgat Belediye Başkanı adaylığı için 01.12.2023 tarihi itibariyle görevimden resmi olarak istifa ettiğimi duyurmak istiyorum. Biliyorum hayatımın en güzel yıllarını verdiğim ve onurla, gururla değerine değer kattığım Üniversiteme veda etmek hiç de kolay olmadı; ancak daha büyük ideallerim ve doğduğum topraklara vefa borcum olduğunu düşündüğüm için bu kutlu bir göreve talip oldum ve yasalar gereği ayrılmak zorunda kaldım.

HASTA BAKMAYA DEVAM EDİYOR

Okudan’ın görevinden istifa etmesine rağmen üniversite hastanesinde özellikle Manavgatlı hastalara bakmaya devam ettiği ortaya çıktı ve bu oy avcılığı yaptığı şeklinde yorumlandı. Okudan, istifa etmesine rağmen hasta baktığı fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak şu notu düştü:

– Değerli Hemşerilerim, Görevimizden istifa etsek de Manavgatlı hemşerilerimizin sağlık sorunlarına yardımcı olmaya devam ediyoruz. Öncelikle hangi görevde olursam olayım siz değerli hemşerilerime sağlık sorunlarına yardımcı olmaya devam edeceğim. Manavgat’taki sağlık sorunlarının çözümü içinde elimden geleni yapacağım. Çıktığımız yolda aynı heyecanla yürümeye de devam ediyoruz.

– Şu an Konya’da bir yandan Manavgatlı hemşerilerim ile ilgileniyor, diğer bir yandan da başta Selçuk Üniversitesi olmak üzere Necmettin Erbakan ve Konya Teknik Üniversitesi’nden öğretim üyesi arkadaşlarla size sunacağımız, size yakışan gerçekçi projeler üzerinde çalışıyoruz. Merak etmeyin en kısa zamanda sizlerle olacağım. Durmak yok yolumuza devam ediyoruz. Her şey gönlünüzce olsun.

HAYALİ AMELİYAT PARASI İDDİASI

2004 ve 2011 yılları arasında Selçuk Üniversitesi’nde rektör olarak da görev yapan Okudan hakkında 2020 yılında ‘girmediği 539 hayali ameliyatı üzerine yazdırarak döner sermayeden para aldığı’ iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Yerel seçimler