Ana Sayfa Öne Çıkanlar AKP’li belediyeden milyonluk takas ve satış

AKP’li belediyeden milyonluk takas ve satış

İstanbul Çekmeköy Belediyesi’nin aralık ayı oturumlarında dikkat çeken arsa satış ve takas kararları alındı.

Çekmeköy Belediyesi, mülkiyetinde bulunan üzerinde Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu 176 milyon 832 bin 535 TL değer biçilen 3 bin 500 metrekarelik arazisini, mülkiyeti hazineye ait toplam değeri 147 milyon 382 bin TL olarak hesaplanan 6 arsa ile takas etti.

Arsa, üzerindeki okul ile birlikte Milli Emlak’a devredildi. Takasta oluşan fiyat farkı da belediyenin doğacak 29 milyon 450 bin 325 liralık vergi borcuna sayıldı.

Daha mülkiyeti belediyeye geçmemiş olan Milli Emlak’tan alınacak 6 arsanın satışı için de aynı oturumda karar alındı.

Toplam 65 bin 779 metrekarelik 6 hazine arazinin imar planlarındaki durumu “tarımsal niteliği korunacak alan” olarak belirenmiş durumda. Arsa satışlarının kamu hizmetine kaynak sağlanması amacıyla yapılacağı belirtildi.

“ADRESE TESLİM İHALE İLE SATIP İMARA AÇACAKSINIZ”

Oyçokluğu ile alınan takas ve satış kararları mecliste tepki ile karşılandı.

AKP-MHP grubunun oyları ile geçen kararlara karşı çıkan CHP grubunun başkanvekili Ünal Bellek, “Söz konusu okul, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında el konulan okullardan biriydi. Devletin uhdesine geçmesi gerekirken belediyenin uhdesine nasıl geçti? Daha takas işlemi resmileşmeden, mülkiyetler belediye geçmeden meclisten satış kararı çıkarttırmanız da mümkün değil. Bu arsaları adrese teslim ihale ile satıp daha sonra da imara açacaksınız. Bu kararlara onay vermiyoruz” diye tepki gösterdi.

Haber: Özlem GÜVEMLİ-Sözcü