­čôŻ´ŞĆ─░mamo─čluÔÇÖndan yerel se├žim mesaj─▒: Rakibimi biliyorum.┬áNe olaca─č─▒n─▒ biliyorum, size de g├Âstermekten zevk duyar─▒m

­čôŻ´ŞĆ─░mamo─čluÔÇÖndan yerel se├žim mesaj─▒: Rakibimi biliyorum. Ne olaca─č─▒n─▒ biliyorum, size de g├Âstermekten zevk duyar─▒m

─░BB Ba┼čkan─▒ Ekrem ─░mamo─člu, “Yar─▒┼č─▒m─▒z─▒ yapal─▒m. Mert├že yar─▒┼č─▒n kazanan─▒ kaybedeni fark etmez. Bu sahay─▒ sa─člay─▒n. Bakal─▒m ne olacak? Ben ne olaca─č─▒n─▒ biliyorum. Size de g├Âstermekten zevk duyar─▒m. Ben bu arada rakibimi de biliyorum. Tekrar alt─▒n─▒ ├žizeyim. Siz de anlam─▒┼čs─▒n─▒zd─▒r.ÔÇŁ diye konu┼čtu.

─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi (─░BB) kurulu┼ču ─░SK─░, B├╝y├╝k├žekmece’nin yetersiz kesite sahip, birle┼čik sistem ├žal─▒┼čan, kullan─▒m ├Âmr├╝n├╝ tamamlam─▒┼č veya eksik altyap─▒ya sahip at─▒k su ve ya─čmur suyu altyap─▒s─▒n─▒, 602 milyon TL’lik yat─▒r─▒mla yeniden in┼ča etti.

ÔÇťYeni Yat─▒r─▒mlar Yeni At─▒l─▒mlarÔÇŁ ba┼čl─▒─č─▒yla d├╝zenlenen ÔÇťB├╝y├╝k├žekmece ├çevre Projesi Tan─▒t─▒m T├ÂreniÔÇŁ; ─░BB Ba┼čkan─▒┬áEkrem ─░mamo─člu, B├╝y├╝k├žekmece Belediye Ba┼čkan─▒ Hasan Akg├╝n, K├╝├ž├╝k├žekmece Belediye Ba┼čkan─▒ Kemal ├çebi, Beylikd├╝z├╝ Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet Murat ├çal─▒k ve ─░SK─░ Genel M├╝d├╝r├╝ Dr. ┼×afak Ba┼ča’n─▒n kat─▒l─▒mlar─▒yla ger├žekle┼čti.

ÔÇťHAD─░ YAPIN BAKALIMÔÇŁ

─░mamo─člu konu┼čmas─▒nda ┼čunlar─▒ s├Âyledi:

-Bizden ├Ânceki y├Ânetim gibi, altyap─▒ sorunlar─▒n─▒n ├╝st├╝n├╝ ├Ârterek de─čil, ÔÇśAltyap─▒ yat─▒r─▒mlar─▒ g├Âze g├Âr├╝nmez, oy getirmez’ diyerek de─čil, tam aksine biz, altyap─▒ya belki de 4-4,5 y─▒lda, 5 y─▒ldaÔÇŽ ÔÇś5 y─▒l’ diyemeyece─čiz; 3 ay─▒m─▒z─▒ ├žald─▒lar.

-Bu, ÔÇś├žald─▒lar’ laf─▒n─▒ kullan─▒yorum, ├ž├╝nk├╝ tescilli. Niye tescilli? Vallahi ├žald─▒lar. Yani hakk─▒m─▒z olan se├žimi elimizden ald─▒lar.

-San─▒r─▒m bu demokrasi tokad─▒n─▒ yedikten sonra, hukuka m├╝dahale edip, b├Âyle sa├žma sapan davalarla, ÔÇśEkremÔÇÖin ├Ân├╝ne nas─▒l ta┼č koyar─▒z, set koyar─▒z’ ak─▒l tutulmalar─▒n─▒ ya┼čamazlar. Ya┼čatt─▒klar─▒nda nas─▒l fark yediklerini bir kez g├Ârd├╝ler. E─čer bir kez daha g├Ârmek istiyorlarsa,

-ÔÇśHadi yap─▒n bakal─▒m’ diyorum, hadi bakal─▒m tenezz├╝l edin; bak─▒n ne oluyor? Tavsiyem ┼ču: Biz, milletin bile─čiyiz. Bilek g├╝re┼čine haz─▒r─▒z. Mert├že g├╝re┼čimizi yapal─▒m. Mert├že siyasi m├╝cadelemizi yapal─▒m.

-Yar─▒┼č─▒m─▒z─▒ yapal─▒m. Mert├že yar─▒┼č─▒n kazanan─▒ kaybedeni fark etmez. Bu sahay─▒ sa─člay─▒n. Bakal─▒m ne olacak? Ben ne olaca─č─▒n─▒ biliyorum. Size de g├Âstermekten zevk duyar─▒m. Ben bu arada rakibimi de biliyorum. Tekrar alt─▒n─▒ ├žizeyim. Siz de anlam─▒┼čs─▒n─▒zd─▒r.ÔÇŁ

ÔÇťATAT├ťRKÔÇÖE LAYIK B─░R CUMHUR─░YET EVLADI OLAB─░LMEK ─░├ç─░NÔÇŽÔÇŁ

-Yeni at─▒l─▒mlarla, yeni yat─▒r─▒mlarla, kalk─▒nmac─▒ bir toplumun varl─▒─č─▒ i├žin, ekonomik s─▒├žramay─▒ yapabilen bir toplumun, ├╝retken bir toplumun, m├╝reffeh bir toplumun, ya┼čam ko┼čullar─▒ kaliteli bir toplumun var olabilmesi i├žin, Cumhuriyetimize lay─▒k, bu ilkelerle Cumhuriyetimizi g├╝├žlendiren Mustafa Kemal┬áAtat├╝rkÔÇÖe lay─▒k bir Cumhuriyet evlad─▒ olabilmek i├žin sorumluluklar─▒m─▒z var.

-Benim ailemde, Cumhuriyetin ilk y─▒llar─▒nda ilk okuma yazmay─▒ bilen ├Â─črenen ki┼či, ilk ├žocuklar─▒ndan birisi olan rahmetli dedem. CumhuriyetÔÇÖten ├Ânce benim ailemde okuma yazma bilen yoktu.

-Cumhuriyet, bir e─čitim devrimidir. Cumhuriyet, 40 haneli bir k├Âyde, o b├╝y├╝k dedenin d├Ârd├╝nc├╝ nesil torununu ─░stanbulÔÇÖa B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ yapar. B├╝y├╝k bir devrimdir bunun ad─▒. Bu kadar net. Onun i├žin, yutkunarak, ÔÇśMustafa Kemal Atat├╝rk’ demeyeceksiniz.

-Yutkunarak, ÔÇśCumhuriyet’ demeyeceksiniz! A─čz─▒n─▒z, avaz─▒n─▒z ├ž─▒kt─▒─č─▒ kadar, ÔÇśYa┼čas─▒n Cumhuriyet, ya┼čas─▒n Mustafa Kemal Atat├╝rk’ diyeceksiniz. Biz bunu her zaman demeye haz─▒r─▒z.

-Bu kadar net. Bayram─▒n─▒z kutlu olsun. Yat─▒r─▒mlar─▒m─▒z hay─▒rl─▒ olsun. Yolumuz a├ž─▒k olsun. 86 milyon insan─▒m─▒z─▒ da 16 milyon insan─▒m─▒z─▒ da tek tek, ayr─▒ ayr─▒ en ├╝st seviyede sevmiyorsak namerdiz.

ÔÇťSARAYIN TEBAASI DE─×─░L CUMHUR─░YET─░N EVLATLARI OLDUKÔÇŁ

─░mamo─člu ve beraberindeki heyet, B├╝y├╝k├žekmece’den Silivri’ye ge├žerek, ÔÇťSelimpa┼ča Alt Ge├žit A├ž─▒l─▒┼č T├ÂreniÔÇŁne kat─▒ld─▒. ─░mamo─člu, ├Âzetle ┼čunlar─▒ s├Âyledi:

-Cumhuriyetimize olan borcumuzu birlikte ├Âdeyece─čiz. Eksiklerimiz olabilir, tamamlayaca─č─▒z. Ge├žmi┼č y├╝zy─▒lda kalbi k─▒r─▒lm─▒┼č olanlar olabilir, kalplerini tamir edece─čiz.

-Ge├žmi┼č y├╝zy─▒lda ├Âtekile┼čtirilmi┼č ya da s─▒k─▒nt─▒lar ya┼čam─▒┼člar olabilir, uzla┼čaca─č─▒z, konu┼čaca─č─▒z. Herkese ┼čunu hat─▒rlataca─č─▒z: Bu Cumhuriyet, hepimizin Cumhuriyeti. Bu Cumhuriyet, bizi e┼čitledi.

-Saray─▒n tebaas─▒ de─čil, Cumhuriyetin evlatlar─▒ olduk hepimiz. Demokrasi ve ├Âzg├╝rl├╝kler; hak, hukuk, adalet ├žer├ževesinde bir k─▒s─▒m s─▒k─▒nt─▒lar ya┼č─▒yoruz, biliyorum. Cumhuriyet hi├žbir zaman durmaks─▒z─▒n yol y├╝r├╝mektir.ÔÇŁ

SEÇİM MESAJI

─░mamo─člu ÔÇťMilletin takdirine sayg─▒ duymay─▒ da bilerek, bu se├žimlere girece─čiz. Bu y├Ân├╝yle biz, bize yap─▒lan hi├žbir k├Ât├╝l├╝─č├╝n zerresini bir ba┼čkas─▒na yapmad─▒k, yapmayaca─č─▒z. SilivriÔÇÖye olan hizmetlerimizi devam ettiriyoruz, ettirece─čiz. Ve g├Âreceksiniz; bu ┼čehre 25 y─▒l y├Ânetildi─činde nas─▒l ├ža─č atlat─▒l─▒r, nas─▒l mutlu bir ┼čehir yap─▒l─▒r, nas─▒l ye┼čil alanlar artt─▒r─▒l─▒r, nas─▒l parsel bazl─▒ imar art─▒┼č─▒ yap─▒lmaz, nas─▒l bu ┼čehrin rant─▒ milleti i├žin kullan─▒l─▒r bir avu├ž insan─▒n zenginli─či i├žin de─čil, nas─▒l bu ┼čehrin ├žocuklar─▒na e┼čitlik f─▒rsatlar─▒ verilir, kre┼čler a├ž─▒l─▒r, yurtlar a├ž─▒l─▒r; bunlar─▒ g├Âsterece─čizÔÇŁ diye konu┼čtu.