İmamoğlu açıkladı: Asansör cinayetinde hayatını kaybeden Zeren’in ismi İBB yurdunda yaşayacak

İBB, önceki dönemde İBB lojmanı olarak tasarlanan, ardından bir vakfa yurt olarak tahsis edilen ve hukuki girişimlerle boşaltılan binayı depreme karşı güçlendirip kız yurdu olarak hizmete açtı.                                                                                                                                                                                                                                        İmamoğlu Aydın’da asansör cinayetinde yaşamını yitiren Zeren Ertaş’ın isminin yurda verileceğini açıkladı.

İBB, belediye lojmanı olarak tasarlanan ancak önceki dönemde bir vakfa öğrenci yurdu olarak tahsis edilen ve depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle hukuki yollarla boşaltılan binayı depreme karşı güçlendirerek kız yurduna dönüştürdü.

Kadıköy İkbaliye (Hasanpaşa) Mahallesi’ndeki bina, İBB Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu olarak hizmet vermeye başladı. Yurdun açılışı bugün CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile yurtta kalan öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşan İmamoğlu, göreve geldiklerinde, İBB’nin yurt sayısının sıfır olduğuna vurgu yaptı. İBB olarak, yurt açmanın dışında, dar gelirli ailelerin çocukları için okul öncesi eğitim kurumları açtıklarını, 75 bin üniversite öğrencisine karşılıksız eğitim desteği sunduklarını hatırlatan İmamoğlu, açılan yurda Aydın’daki KYK yurdunda asansör cinayetinde hayatını kaybeden Zeren Erktaş’ın isminin verileceğini de duyurdu.