Son dakika… Çığ bölgesinde ikinci facia

Son dakika… Çığ bölgesinde ikinci facia

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüsten olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken ikinci çığ düştü. Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, ikinci faciada 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 20’den fazla kişinin ise halen kar altında olduğunu dile getirdi.

Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüsten 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci bir çığ daha meydana geldi.

Yaşanan ikinci çığ felaketinde kurtarma faaliyeti yürüten ekipler araçları ile birlikte kar altında kaldı.

İlk bilgilere göre çığ altında araçlar ve kurtarma ekibinin kaldığı bildirildi. Çığ faciasından bazı kurtarma ekibi görevlileri ve bölgeye desteğe giden vatandaşlar kendi imkanlarıyla kurtulurken, arama kurtarma çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği belirtildi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, arama kurtarma faaliyeti yürüten ekibin üzerine çığ düştüğünü söyledi. Kurtarma çalışmasına AFAD, UMKE ve JAK ekiplerinin yanı sıra çevre köylerden vatandaşlar da katılmıştı.

Kar altında kalan çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Foto: İHA

ÇIĞ ALTINDA 50 KİŞİ VAR

Vali Emin Bitmez, çığın ardından 25 kişinin hastaneye kaldırıldığını dile getirirken Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas bölgede 300’e yakın kişinin olduğunu tahminen 50’den fazla kişinin çığ altında kaldığını ifade etti. Arvas, çığ altında kalanlardan 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. (İHA)

Kaynak: Sözcü 5 Şubat 2020

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cig-bolgesinde-ikinci-facia-5607593/