Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmamoğlu açıkladı! İşte CHP’li belediye başkanlarının toplantıyı terk etme nedeni

İmamoğlu açıkladı! İşte CHP’li belediye başkanlarının toplantıyı terk etme nedeni

İmamoğlu açıkladı! İşte CHP’li belediye başkanlarının toplantıyı terk etme nedeni

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde katılacakları toplantıyı neden terk ettiklerini açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği’nin davetlisi olarak Ankara’da düzenlenen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi”ne katıldı.

Davette, İBB’ye, sinyalizasyon konusundaki çalışmaları dolayısıyla ödül verileceği, İmamoğlu’nun ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacağı kaydedildi.

Ancak kongre, davette belirtildiği programla ilerlemedi.

Bunun üzerine İmamoğlu ve beraberindeki CHP’li büyükşehir belediye başkanları kongreye devam etmeme kararı aldı. Konuşmacı olduğu panele katılmayacağını ifade eden İmamoğlu, gazetecilerin yaşananlara ilişkin sorularını yanıtladı.

Kongre öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, randevu talebi içerikli 4 sayfalık bir mektup sunduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bilişim teknolojileri ile ilgili belediyelerimizin hazırladığı projeler var. Bunlar herhalde seçici kurullar tarafından çalışıldı. Bizim de sinyalizasyonla ilgili bir kurumumuzun çok özel yazılım çalışması vardı. Onla ilgili ödül uygun görülmüş. Her belediyemizin çok değerli projeleri vardı. Ama bize yapılan davetin inceliği şurada: ‘Sizin katılmanızı çok arzu ediyoruz. Mutlaka olmanız bizim için değerli. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı’mız ödülü size verecek, takdim edecek. Sizin de özellikle bilişim, yüksek teknoloji, akıllı şehirler ile ilgili düşüncelerinizi alacağımız bir sempozyuma katılmanızı istiyoruz.’ Bu kadar güzel, bu kadar nezaketli davete hepimiz incelik gösterip, eksiksiz buraya katılmaya çalıştık. Ama 180 derece farklı bir psikoloji ile süreç yönetildi. Tekrar söylüyorum bunu söyleyenler TBB’nin gerçek ev sahipleridir” dedi.