Son dakika… Süleyman Soylu’dan İBB’ye kayyumla ilgili net açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanacağı yönündeki iddialarla ilgili bugün açıklama yapacağını söylemişti. CNN Türk’te Hakan Çelik’in konuğu olan Bakan Soylu belediyelere atanan kayyumlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, “Bir belediye başkanı ülkeyi yönetmek için seçilmez. Belediye başkanı önce kendi işini yapar. Ayrıca İstanbul ve Ankara için kayyum atanması gibi bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Bu değerlendirmeler çarpıtılıyor.” dedi.

“İstanbul, Haziran’da bir karar verdi. Bir belediye başkanın seçilmesi kararıydı. Bu demokratik bir karardır. Belediye başkanı ülkeyi, Türkiye’yi yönetmek için seçilmiyor. Belediye kendi işini yapar. Hedefleriniz olabilir. Bunlar güzel şeyler. Bunu arzu edebilirsiniz ama ilk önce işinizi yapacaksınız.

İstanbul seçmenin meşruiyetini ortadan kaldırmak olmaz. ’16 milyonun selamını getirdim’ diyor… Ben de bir İstanbul seçmeniyim, kimseye selam filan göndermedim. Caddeye terörist ismi verene selam göndermem. Bir yanlış yapılırsa bakan olarak bunu uyarırım. ”

İstanbul’a kayyım atanacak mı?

“İstanbul ve Ankara için kayyım söz konusu değildir. Terörle ilişkiniz varsa devlet boş durmaz. ”

Pejmürde tartışmaları

“Eğer siz kendi işinizin dışında, dönüp bir takım meselelere girerseniz elbetteki biz üzerimizdeki sorumlulukları yerine getiririz demektir.”

Kaynak: CNN Türk-Sözcü 8 Eylül 2019