İzmit Belediyesi 17 Ağustos’u unutmadı.

İzmit Belediyesi 17 Ağustos’u unutmadı.

İzmit Belediyesi 17 Ağustos 1999 depreminin 20’nci yıldönümünde deprem gerçeğini unutturmamak adına gazeteci Mustafa Bağdiken’in fotoğraf arşivinden fotoğrafları Yürüyüş Yolu’nda sergiledi.

İzmit Belediyesi, Kocaeli, Gölcük, Düzce, Sakarya, İstanbul ve Yalova’da büyük can ve mal kayıplarına, büyük yıkımlara neden olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 20’nci yıldönümünde gerçekleştirdiği etkinliklerle hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, deprem gerçeğini unutturmadı. İzmit Belediyesi tarafından hazırlanan, Uni Hodri Meydan Grubu, Kocaeli Nicomedia Lions Kulübü, Gazeteci Mustafa Bağdiken, üç gün enkaz altında kalan ve sonrasında hayata tutunarak dünya şampiyonluklarına imza atan Ufuk Koçak ve akademisyenlerin işbirliğinde gerçekleşecek olan etkinliklerle şehrin dört bir yanında deprem gerçeği anlatılıyor.
RESİM SERGİSİ VE LOKMA DAĞITIMI
Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak yürüyüş yolunda 09.00-18.00 saatleri arasında Gazeteci Mustafa Bağdiken’in “Sesimi Duyan Var mı” ve Uni Hodrimeydan Grubu’nun “Sallandık Yıkılmadık” temalı fotoğraf sergileri vatandaşlarla buluştu.2 gün boyunca sürecek olan sergilerle İzmitliler 17 Ağustos tarihine götürüldü. Aynı gün Kocaeli Nicomedia Lions Kulübü tarafından saat 12.30-13.30 saatleri arasında Yeni Cuma Camii önünde lokma dağıtımı yapıldı.

 

 

Kaynak: www.cagdaskocaeli.com.tr 17 Ağustos 2019

https://www.cagdaskocaeli.com.tr/izmit-belediyesi-17-agustos-u-unutmadi-h104171.html