Honaz Belediyesi Santraç Kursları Başladı.

Honaz Belediyesi’nin çocuklara hem eğlenceli zaman geçirmelerini hem de zekâ gelişimlerine katkı vermesi amacıyla açtığı ücretsiz Satranç kursları başladı.
Satranç kursunun ikinci gününde öğrencilerin heyecanına ortak olan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Amacımız çocuklarımızın yaz tatilini en iyi ve eğlenceli şekilde geçirmelerini sağlamak” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Yüksel Kepenek Honaz Belediyesi ücretsiz satranç kursu programının ikinci gününde, Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz eğitmenliğinde sürdürülen kursta satranç meraklısı minikleri yalnız bırakmadı. Başkan Kepenek, minik kursiyerlerle tek tek ilgilenerek, birlikte satranç taşlarının isimlerini öğrendiler.
BAŞKAN KEPENEK; “HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”
Satranç kursları ile ilgili açıklamada bulunan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek; “Satranç sporunun çocukların zekâ gelişimine büyük katkısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Düzenlediğimiz bu kurs ile 7-12 yaş arası çocuklarımıza satranç öğreteceğiz. Bunun ilk adımlarını attık. Okulların açılışına kadar da çalışmalarımız devam edecek. Pazartesi-Salı-Çarşamba günleri saat 17.30 ile 19.30 arası belediye düğün salonumuzda satranç kursumuzu sürdüreceğiz. Amacımız burada çocukların keyifli bir zaman geçirmesi, güzel bir sporla uğraşması ve bunun devamını getirmeleri olacaktır. Ben velililerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarını kursa teşvik etmek, onları kurs sonuna kadar beklemek de önemli. Bizler Honaz Belediyesi olarak sporun, sporcunun, eğitimin, bilimin her zaman yanında olacağız ve destekleyeceğiz” dedi.
7-12 yaş grubu çocukların başvurularının kabul edildiği satranç kursları okulların açılış tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: Honaz Belediyesi
https://www.honaz.bel.tr/?Haberler&sayfa=43&hid=427&HONAZ_BELEDiYESi_SATRANC_KURSLARI_BASLADI.