Ana Sayfa İlçeler 📽️Seçimde koltuğunu kaptıran eski başkan hesap soran vatandaşı salondan attırdı

📽️Seçimde koltuğunu kaptıran eski başkan hesap soran vatandaşı salondan attırdı

Seçimde koltuğunu kaptıran eski başkan hesap soran vatandaşı salondan attırdı

31 Mart seçimlerinde koltuğunu CHP’li Semih Balaban’a kaptıran eski Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, şatafatlı makam odası ve harcamalarını açıklamak için basın toplantısı düzenledi. Belediyenin özel şirketlere kestiği faturalar ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getiren bir esnafa “Sen bir sabotörsün, bu arkadaşın niyeti başka” sözleriyle tepki gösteren Çerçi, vatandaşı dışarı attırdı.

Manisa’nın 271 bin nüfuslu Yunusemre ilçesinde tam 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan AK Partili Mehmet Çerçi geride 1.2 milyar lira borç ve sarayları aratmayan gösterişli belediye binası bıraktı. Yeni başkan, oyların yüzde 46’sını alan CHP’li Semih Balaban oldu.

Balaban’ın usulsüzlük iddialarına yanıt vermek için basın toplantısı düzenleyen eski Başkan Çerçi hiç beklemediği sorularla karşılaştı.

Seçimde koltuğunu kaptıran eski başkan hesap soran vatandaşı salondan attırdı

Toplantıda, Çerçi’nin makam odasındaki bazı eşyaları kendisinin aldığını açıklamasının ardından bir katılımcı, Çerçi’nin gelirini sorguladı. Çerçi, kendisinin aylık gelirini 100 bin TL, eşinin gelirini 50 bin TL ve belediyeden aldığı maaşı da 150 bin TL olarak belirtti.

Aldığı cevaptan memnun olmayan ve kendini bir AK Partili Recep Tayyip Erdoğan aşığı ve esnaf olarak tanıtan katılımcı, belediyenin özel şirketlere kestiği faturalar ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirdi ve tartışmanın fitilini ateşledi.

Seçimde koltuğunu kaptıran eski başkan hesap soran vatandaşı salondan attırdı

Çerçi, şahsın kim olduğunu sorgulayarak, gazeteci olmadığını ve provokasyon amacıyla geldiğini iddia etti. “Sen bir sabotörsün, bu arkadaşın niyeti başka. Sen gazeteci değilsin kardeşim. Çık dışarı” İfadelerini kullanan Çerçi’nin ardından bu noktada bazı partililer, vatandaşı dışarı çıkarmak için girişimde bulundu ve toplantıda gergin anlar yaşandı. Sonunda, soru soran şahıs dışarı çıkarılırken bir başka partili ise koşarak peşinden takip etmek isteyince diğer partililer engel oldu.