📽️İBB Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay projesi “Anadolu Tram’ın” fizibilite çalışmaları tamamlandı

Kısaca “Anadolu Tram” olarak adlandırılan projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Üsküdar Kadıköy Maltepe Tramvayı geliyor. Anadolu Yakası’nda üç ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesini tamamladık.” İfadelerine yer verdi.n

21,3 kilometre uzunluğundaki Anadolu Yakası Tramvay Hattı 33 istasyondan oluşacak.

Tramvay hattının birinci etabında Kadıköy’deki meydan düzenlemeleriyle beraber başladı ve Kadıköy Meydan, Rıhtım Durağı olarak geçecek ve bu noktadan Üsküdar ve Maltepe’ye kesintisiz ulaşım sağlanacak.

İBB’nin duyurduğu Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe arasında yapılması planlanan AnadoluTRAM”ın durakları ise şöyle:

Üsküdar Meydanı, Üsküdar Kaymakamlık, Validei Atik, Zeynep Kamil, Karacaahmet, Numune Hastanesi, Haydarpaşa Teknik Lisesi, Rıhtım (Kadıköy İskele), Kadıköy Altıyol (Boğa Meydanı), Söğütlü Çeşme (Kadıköy Belediyesi), Ziverbey, Marmara Üniversitesi Şehir Hastanesi, Göztepe Çemenzar, Sahrayıcedit, Tüccarbaşı, Kazasker Mevkii, Ayşekadın, Bostancı, Altıntepe, Küçükyalı, Adnan Kahveci, İdealtepe, Maltepe Kaymakamlık, Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydanı, Maltepe, Orhangazi, Cevizli, Tugay Yolu, Vergi Dairesi.