­čôŻ´ŞĆ─░mamo─člu: Mutlaka ba┼čaraca─č─▒z

─░BB Ba┼čkan─▒ Ekrem ─░mamo─člu, ÔÇťArt─▒k Cumhuriyetimizin ikinci y├╝zy─▒l─▒na ad─▒m at─▒yoruz. Bu yeni y├╝zy─▒l─▒n ┼čiar─▒, her ┼čey ├žok g├╝zel olacak. Umutla ya┼čayaca─č─▒z, umutla ├žal─▒┼čaca─č─▒z ve mutlaka ba┼čaraca─č─▒zÔÇŁ dedi.

T├╝rkiye Cumhuriyeti’nin 100’├╝nc├╝ y─▒l─▒n─▒ ÔÇťDemokrasi Y├╝zy─▒l─▒ÔÇŁ etkinlikleriyle kutlayan ─░BB K├╝lt├╝r Dairesi Ba┼čkanl─▒─č─▒, T├╝rklerin Anadolu’daki var olu┼č hikayesini m├╝zik, dans, teknolojik sahne tasar─▒mlar─▒ ve yarat─▒c─▒ kost├╝mleri bir araya getirerek anlatan ÔÇť100ÔÇŁ projesini, d├╝n ve bug├╝n, Harbiye Cemil Topuzlu A├ž─▒khava Tiyatrosu’nda ─░stanbullularla bulu┼čturdu.

Anadolu ve Rumeli topraklar─▒ tarihine damga vurmu┼č karakterlerden Mustafa Kemal┬áAtat├╝rk‘├╝ Ozan Dolunay, Z├╝beyde Han─▒m’─▒ Vahide Per├žin, Fatih Sultan Mehmet’i Burak Deniz, tarih├ži Naima’y─▒ Beyti Engin, Mevlana’y─▒ Tansel ├ľngel,┬áMehmet Akif Ersoy’u Ahmet Tansu Ta┼čanlar, Halide Edip Ad─▒var’─▒ Sezin Akba┼čo─čullar─▒, Alparslan’─▒ Timur Acar ve Yunus Emre’yi G├╝ven K─▒ra├ž canland─▒rd─▒. Bestesini Fahir Atako─člu’nun yapt─▒─č─▒, s├Âzlerini ├ľzen Yula’n─▒n yazd─▒─č─▒ ÔÇť100’├╝nc├╝ Y─▒l Mar┼č─▒ÔÇŁ da ilk kez bu ├Âzel g├Âsteride seslendirildi.

ÔÇťCUMHUR─░YETE YAKI┼×AN B─░R DAVET OLDUÔÇŁ

CHP Grup Ba┼čkanvekili G├Âkhan G├╝nayd─▒n, ─░BB Ba┼čkan─▒┬áEkrem ─░mamo─člu┬áile e┼či Dilek Kaya ─░mamo─člu, ┼×i┼čli Belediye Ba┼čkan─▒ Muammer Keskin de orkestra ┼čefli─čini Hakan ┼×ensoy’un, koreografisini Cihan Y├Ântem’in, koro ┼čefli─čini Paolo Villa’n─▒n ├╝stlendi─či ÔÇť100ÔÇŁ g├Âsterisini ─░stanbullularla birlikte izledi.

G├Âsterinin sonunda ├ľzen Yula, ─░mamo─člu ├žiftini, ÔÇťSay─▒n Dilek ─░mamo─člu ve e┼či ─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒, y├╝z ak─▒m─▒z Say─▒n Ekrem ─░mamo─člu’nu sahneye alabilir miyimÔÇŁ s├Âzleriyle davet etti. Yula’n─▒n takdiminden duydu─ču memnuniyeti ÔÇťCumhuriyete yak─▒┼čan bir davet oldu, te┼čekk├╝r ederimÔÇŁ s├Âzleriyle dile getiren ─░mamo─člu, ┼čunlar─▒ s├Âyledi:

ÔÇťCUMHUR─░YET, BU M─░LLETE ├çOK YAKI┼×IYORÔÇŁ

*Cumhuriyet, bu millete ├žok yak─▒┼č─▒yor. Sanat, Cumhuriyete ├žok yak─▒┼č─▒yor. Bir arada olmak sanat├ž─▒lar─▒m─▒zla, bu duygular─▒m─▒z─▒ sizlerle hissetmek muhte┼čem bir ┼čey. ├çok ├Âzel bir co─črafyada ya┼č─▒yoruz.

*Bu topraklarda ya┼čamak muhte┼čem bir duygu, muhte┼čem bir sorumluluk. Bin y─▒la yak─▒nd─▒r millet├že bu topraklarday─▒z ama ayn─▒ zamanda binlerce y─▒ll─▒k medeniyetin bu y├╝zy─▒ldaki temsilcileriyiz.

*Binlerce y─▒ll─▒k medeniyetin sorumlular─▒y─▒z, emanet├žileriyiz. ─░n┼čallah tarih, insanl─▒k var olduk├ža Atat├╝rk’├╝m├╝z├╝n bize emaneti Cumhuriyet, bu topraklarda ilelebet ya┼čayacakt─▒r. Hep birlikte ya┼čataca─č─▒z.

*Bu milletin b├╝t├╝n evlatlar─▒, ─░stiklal Madalyas─▒ sahibidir. ├ç├╝nk├╝ bu milletin dedeleri, nineleri ├žok b├╝y├╝k bir m├╝cadeleyle bu asr─▒ Cumhuriyetle ge├žirmemize vesile oldular. Ben buradan Ulu ├ľnder Mustafa Kemal Atat├╝rk, silah arkada┼člar─▒ ve bu milletin b├╝t├╝n atas─▒n─▒, dedesini, nesini rahmetle, minnetle an─▒yorum.

ÔÇťHEYECANI Y├ťKSEK B─░R Y├ťZYIL OLACAKÔÇŁ

*Bir asr─▒ geride b─▒rakt─▒k. Art─▒k Cumhuriyetimizin ikinci y├╝zy─▒l─▒na ad─▒m at─▒yoruz. Heyecan─▒ y├╝ksek bir y├╝zy─▒l olacak ve gen├ž bir n├╝fusa sahibiz. Gen├žli─či olan bu milletin asla ve asla umutsuzlukla de─čil; ├╝mitle, mutlulukla, umutla gelece─če bakaca─č─▒na ad─▒m gibi eminim ve biz, b├╝t├╝n zorluklar─▒n ├╝stesinden gelerek bize yak─▒┼čan ve Mustafa Kemal Atat├╝rk’├╝n bize emanet etti─či ilkeleri, de─čerleri 21’inci y├╝zy─▒l─▒n ihtiya├žlar─▒n─▒ kar┼č─▒layacak bir bi├žimde yakalayacak ve gelece─če ta┼č─▒yacak, gelecek nesillere emanet edecek insanlar olaca─č─▒z.

*Bundan eminim. Zorluklar ya┼čayabiliriz ama az ├Ânce tarihten sahneler izledi─čimizde asl─▒nda as─▒rlar boyu ne zorluklarla u─čra┼čm─▒┼č bir milletin evlatlar─▒y─▒z. S─▒k─▒nt─▒lar ya┼čayabiliriz. Bazen moralimiz bozulabilir, bazen yere d├╝┼čebiliriz ama aya─ča kalkmay─▒ bilen ve gelece─če umutla bakan bir millet olaca─č─▒z.

*Bundan hi├ž ku┼čkum yok. Bu yeni y├╝zy─▒l─▒n ┼čiar─▒, her ┼čey ├žok g├╝zel olacak. Umutla ya┼čayaca─č─▒z, umutla ├žal─▒┼čaca─č─▒z ve mutlaka ba┼čaraca─č─▒z, diyorum. Cumhuriyetimizin 100’├╝nc├╝ y─▒l─▒ hepimize kutlu olsun.

*Katk─▒ sunan b├╝t├╝n sanat├ž─▒lar─▒m─▒za, herkese y├╝rekten te┼čekk├╝r ediyorum. Cumhuriyetimiz kutlu olsun. Atat├╝rk’├╝n evlatlar─▒, hepinizi ├žok seviyoruz. Cumhuriyetin evlatlar─▒, yolumuz a├ž─▒k olsun.

MAR┼×A ─░MAMO─×LU ├ç─░FT─░ DE E┼×L─░K ETT─░

─░mamo─člu ├žifti, ilk kez seslendirilen 100’├╝nc├╝ Y─▒l Mar┼č─▒’na da sahnede, sanat├ž─▒larla birlikte e┼člik etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!