📽️Üsküdar’da kaçak kafe yıkımında arbede! İmar Müdürünü dövdüler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar sahilindeki bir kaçak kafeyi yıkmak için harekete geçti. Çıkan arbedede İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten darp edildi. İBB çalışanları da tehdit edildi ve saldırıya uğradı.

İBB‘nin kaçak olduğu için yıkım kararı aldığı Üsküdar Salacak sahilinde Mimar Sinan’ın eseri Kuşkonmaz Camii’nin yanındaki kaçak işletmeler için Üsküdar Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçtiğimiz mart ayında imar planı değişikliği gerçekleştirmiş ve kaçak kafeler koruma altına alınmıştı.

Plan değişikliğinin ardından nisan ayının başında İBB, kaçak işletmelerden biri olan Paçi Kafe’ye yıkıma gittiğinde polis engeli ile karşılaşmıştı. Polisin koruma altına aldığı kaçak kafenin AKP’den milletvekili aday adayına ait olduğu ortaya çıkmıştı.

İBB ekiplerinin, 19 Nisan günü yıkım için sahildeki başka bir kaçak büfe olan İkiyaka Büfe’ye gittiğinde de bir kişi ekiplere silah çekmişti. Ardından İBB ve Üsküdar Belediyesi ekipleri tarafından mahkeme süreci tamamlanan kaçak büfenin yıkımı gerçekleştirilmişti. 24 Mayıs’ta da mahkeme süreci tamamlanan Kız Kulesi’nin karşısındaki İBB mülkündeki Hollywood isimli kafenin yıkım işlemi tamamlandı.

Askadar Kafe isimli mekanın kaçak bölümlerinin yıkımı için de İBB ekipleri bugün harekete geçti. Sabah saatlerinde zabıta ekipleri kaçak kafenin önüne gitti. Kafe sahipleri önce İBB Anadolu Yakası Zabıta Şube Müdürü Nazan Başelli ile fotoğraf çekmek için izin istemediği gerekçesiyle tartıştı.

Kafe sahipleri daha sonra da “Bölge idare mahkemesine gidip artistik yapıyorsun bizi tehdit ediyorsun” diyerek İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten’in üzerine yürüdü. Gülten, kafe sahipleri tarafından darp edildi, burnunun kanadığı görüldü. Gülten, hastaneye götürüldü.  Olayı görüntüleyen İBB çalışanları da tehdit edildi ve saldırıya uğradı.

İlgili Haberler:

https://www.kentekrani.com/2023/04/19/uskudar-salacakta-sahili-isgal-eden-kafeler-ibb-ekiplerince-yikildi/

https://www.kentekrani.com/2023/04/19/📽%ef%b8%8fuskudarda-kacak-kafe-yikiminda-ibb-zabita-ekiplerine-silahla-engelleme/