📽️Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingine saldırı. İşte o anlar…

📽️Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingine saldırı. İşte o anlar…                                                                                                                                                             İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki Mitingi’ne taşlı saldırı düzenlendi. İmamoğlu’nun halka seslendiği otobüsün camları kırılırken mitinge katılan vatandaşların bazılarının yaralandığı öğrenildi.

Ekrem İmamaoğlu’nun miting yapacağı Erzurum Havuzbaşı Meydanı’na AKP’li Büyükşehir Belediyesi otobüs çekerek mitingi engellemeye çalışmış, tepkiler ve protestolar üzerine geri adım atan belediye otobüsleri alandan çekmişti.

Bunun üzerine saat 18.00’de mitingine başlayan Ekrem İmamoğlu ve alanda toplanan halk saldırıyla karşı karşıya kaldı. Miting alanının karşısında toplanan saldırgan grup, İmamoğlu’nun konuşma yapacağı otobüs ve meydandaki dinleyecilere taşlı saldırı düzenledi. Alanda görevli polislerin seyirci kaldığı saldırının ardından “Bize sevgi düşüyor” diyerek kimsenin tepki göstermemesini isteyen İmamoğlu, yapılan provakasyona kayıtsız kalan polislere seslenerek, “Bunu seyreden polisler biz de seyrediyoruz. Bu şehrin valisi biz de sizi seyrediyoruz” dedi.

İmamoğlu, “Burada yaralanan vatandaşlar var. Siz seyrediyorsunuz. Erzurum Valisi, belediye başkanı insanları tahrik ediyorsunuz. Sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

“Buradaki sulhü sağlayın, ben şehir turuna devam ediyorum” diyen İmamoğlu, saldırıya ilişkin olarak sorumlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağı açıklamasını yaptı.

Millet İttifakı’nı destelemek için alana toplanan Erzurumlular da yaşananlara tepki göstererek, “Hak hukuk adalet” sloganı attı.

Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da saldırı Anları:

Haber: Sözcü