📽️Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş Ardahan’da | Kılıçdaroğlu: Onlar beşli çetelere çalışıyor, ben halka çalışacağım

📽️Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş Ardahan’da | Kılıçdaroğlu: Onlar beşli çetelere çalışıyor, ben halka çalışacağım

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte Ardahan’da Halk Buluşması’nda yurttaşlarla bir araya geldi. Yurttaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının aksine halk için çalışacağını vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Ardahan’da Halk Buluşması’nda yurttaşlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş Ardahan'da | Kılıçdaroğlu: Onlar beşli çetelere çalışıyor, ben halka çalışacağım - Resim : 1

KEMAL KILIÇDAROĞLU: BİZİM KİTABIMIZDA AYRIMCILIK YOKTUR

Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu yurttaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, AKP döneminde ‘beşli çete’ olarak tanınan iş insanları ve firmalar üzerinden kaçırılan Türkiye’nin 418 milyar dolarının Türkiye’ye getirileceğini ve halk için harcanacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, “Ben sizden bir şey istiyorum. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun, kul hakkı yiyene oy vermeyin.  Herkes bulunduğu yerde karnını doyuracak, herkes bulunduğu yerde huzur içinde yaşayacak. Onlar paraları beşli çeteler için harcıyor, Bay Kemal halk için harcayacak” diye konuştu.

Ardahanlılara seslenen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Yüce yaradan dünyayı adalet üzerine inşa etti. Adaleti ya getireceğiz, ya getireceğiz. Birlikte bütün Türkiye’ye hizmet vereceğiz. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur.

İstedikleri kadar engel çıkarsınlar, biz bu ülkenin halkına güveniyoruz. Sizin için çalışacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, kimsenin kimseye muhtaç olmadığı, her evde huzurun olduğu bir düzeni getireceğiz. Onlar beşli çetelere çalışıyor, ben halka çalışacağım. Onlara 418 milyar doları aktardılar. 418 milyar doları söke söke alacağım ve halka vereceğim.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş Ardahan'da | Kılıçdaroğlu: Onlar beşli çetelere çalışıyor, ben halka çalışacağım - Resim : 2Ben sizden bir şey istiyorum. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun, kul hakkı yiyene oy vermeyin.  Herkes bulunduğu yerde karnını doyuracak, herkes bulunduğu yerde huzur içinde yaşayacak. Onlar paraları beşli çeteler için harcıyor, Bay Kemal halk için harcayacak.

Doğu Ekspresi’nin son durağı Ardahan olacak. Köy okullarının tamamını açacağız. Gençler, ben de sizinle beraberim. Ardahan söz; Sahra Tüneli gelecek, çiftçi kazanacak, üretici kazanacak, her köyde öğretmen, veteriner olacak, hayvanlarınızın aşısı ücretsiz yapılacak. Bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi entegre tesisleri kurulacak. Kafkasların ve Orta Doğu’nun 25 milyar et ihtiyacını bu bölge karşılayacak.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş Ardahan'da | Kılıçdaroğlu: Onlar beşli çetelere çalışıyor, ben halka çalışacağım - Resim : 3

MANSUR YAVAŞ: HERKESE EŞİT HİZMET ETMEK ZORUNDASINIZ

İlk olarak yurttaşlara hitap eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da verilen hizmetleri anlattı. Cumhur İttifakı’nın hizmet edilmeyeceğine dair ithamlarına karşı hizmet odaklı çalıştıklarını vurguladı.
Mansur Yavaş, “Babalarının malını dağıtıyorlardı, onlardan başka kimse yapamazdı ya… Kapı kapı dolaşıp, koli dağıtıp insanları incitiyorlardı. İnancımıza göre bir elin verdiğini diğer el görmeden yapıyoruz. Verdiğimiz kartı önümüzdeki günlerde 5-6 milyon Ankaralı kullanacak. Kimin yardım aldığını kimse anlamayacak” ifadelerini kullandı.
Yavaş, “Ankara’da 200 bin aileye 16-17 aydır et parası yatırıyoruz. O parayı başka yerde harcayamıyor. 2 yıldır 200 bin aileye 3’er aylık mühletlerle doğal gaz parası yatırdık. Hükümet Karadeniz doğal gazını, Mayıs ayını beklemiş. Mayıs ayında ne kadar yanar bilmem” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş Ardahan'da | Kılıçdaroğlu: Onlar beşli çetelere çalışıyor, ben halka çalışacağım - Resim : 4
Mansur Yavaş, “Gerçek bir Müslümanın ağzından bal damlar, hakaret etmez, seçimden sonra herkese eşit hizmet etmek zorundasınız” sözleriyle AKP iktidarının ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerini ve politikalarını eleştirdi.
Mansur Yavaş AKP’nin ‘beka sorunu’ ifadelerini seçimler öncesinde sık sık gündeme getirmesini; “Nedense sürekli seçim geldiğinde devletin bekası tehlikeye giriyor. Seçim yokken bir şey yok. Asıl beka tehlikesi nerede biliyor musunuz? Bugün işsizlik, fiyatlar almış başını gidiyor. Hiçbir esnaf sattığı malın yerine aynı paradan yenisini koyamıyor. Mülteci sorunu bütün Türkiye’yi sarmış. Kiralar yükselmiş, boşanmalar artmaya başladı. Asıl beka sorunu aileyi tehlikeye atan budur. Her seçim ‘bize oy vermiyorsan teröristsin.’ Fiyatlar artıyor, pazarcılar, marketçiler teröristti. Bu ayın teröristi de kasaplar. Bu ekonomi niye bu hale geldi sorgulayan yok? Döviz yükselir, durduramaz; ya dış güçlerdir ya iç güçlerdir ya da ağızlarını gere gere CEHAPE zihniyeti derler” ifadeleriyle eleştirildi.
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş Ardahan'da | Kılıçdaroğlu: Onlar beşli çetelere çalışıyor, ben halka çalışacağım - Resim : 5

EKREM İMAMOĞLU: BİR KİŞİNİN KONUŞTUĞU DEĞİL, 86 MİLYONUN İSTEDİĞİ OLACAK

Mansur Yavaş’ın ardından kürsüye Ekrem İmamoğlu çıktı. Ekrem İmamoğlu, “Ardahan’ın ihmal edilmiş her noktasını biliyoruz. Akrabalarınızla Esenyurt’ta, Beylikdüzü’nde bir aradayım. Ardahan’ın her noktaya bağlantısı olmalı, Kars tren yoluyla bağlantısı olsa, Karadeniz bağlantı yolunu bitirsek kötü mü olur? Ardahanlılar göç etmek zorunda kalmaz” diye konuştu.
İmamoğlu, “Bir avuç insanın dönemi bitsin, 86 milyon insanın dönemi başlasın mı? İhmal edilenler, yok sayılanlar, hakkı yenilenler, kıymeti bilinmeyenler, emeğinin karşılığını alamayanlar, 86 milyon iktidar olacak. Hep birlikte iktidar olacağız. Milletin iktidarında ülkeyi iki koldan ayağa kaldıracağız. Memleketin her köşesi güzelleşecek. Bir kişinin konuştuğu değil, 86 milyonun istediği olacak. Ülkemizin her tarafını bolluk ve bereketle kaplayacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş Ardahan'da | Kılıçdaroğlu: Onlar beşli çetelere çalışıyor, ben halka çalışacağım - Resim : 6
 Ekrem İmamoğlu; “Devlet tecrübesine ve devlet aklına sahip cumhurbaşkanı adayımız ve 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde devletimiz hızla toparlanacak. Devletimiz yeniden kurumları saygın, kurallar ülkesi olacak. Bir kişinin konuştuğu değil, 86 milyon insanın istediği olacak” sözleriyle Ardahanlılara seslendi.