ADANA BÜYÜKŞEHİR, DEPREM FELAKETİNİN YARALARINI SARMAK İÇİN TÜM BİRİMLERİ İLE ÇALIŞIYOR

ADANA BÜYÜKŞEHİR, DEPREM FELAKETİNİN YARALARINI SARMAK İÇİN TÜM BİRİMLERİ İLE ÇALIŞIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve aralarında Adana’nın da bulunduğu 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrasında tüm ekipleri ile yaraları sarmak için seferber oldu. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında canlı arayışını sürdürürken, yıkımın yaşandığı diğer illere destek gönderiliyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise bir yandan çalışmaları yerinde denetliyor bir yandan da bölge halkıyla bir araya geliyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, depremde yıkılan binaların enkazında yürütülen çalışmaları yerinde incelemeye devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri, vinçler, kamyonlar, kurtarma ekipleri enkaz bölgelerinde 7/24 çalışmayı sürdürüyor.

ALMAN NAVİS’İN ÖNCÜ EKİBİ ADANA’DA

Öte yandan, Almanya’dan yardım için gelecek NAVIS’in öncü ekibi, Adana’ya ulaştı. Öncü ekip, Başkan Zeydan Karalar’ı ziyaret etti. Başkan Zeydan Karalar, “Daha sonra gelecek ekipler seyyar hastane ve sağlık malzemeleri konusunda yardımcı olacak ve pis suyu içme suyuna çeviren ekipmanlarıyla çalışma yapacaklar” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MÜHENDİS VE MİMARLARI HASAR TESPİT İÇİN SAHADA

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tüm mühendis ve mimarları, İnşaat Mühendisleri Odası ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte şehirde hasar tespit çalışmalarına başladı.

METRO VE BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ HİZMETE DEVAM EDECEK

Afetin ilk gününden itibaren metro ve belediye otobüsleri, vatandaşı ücretsiz taşımaya devam ediyor.

Deprem toplanma alanları ve çadırlarda kalan Adanalılar’a sıcak yemek desteği sağlanıyor.

ANTAKYA’DA ENKAZ ALTINDA KALAN AİLE ADANA’DA

15 gün önce iş için gittiği Antakya’da Odabaşı Mahallesi’ndeki 4 katlı İster Apartmanı’nda enkaz altında kalan Baş ailesi enkaz altından kurtarıldıktan sonra Adana’ya getirildi.

Halil Baş, eşi Meral Baş, 10 aylık bebekleri Umut ve 5,5 yaşındaki kızları Bahar ileAdana’da TÜYAP Fuar alanına yerleştirildi.

Adana’da barınma ihtiyacı için vatandaşlara açılan yerler ise şöyle sıralandı:

ASKİ Atatürk Spor Salonu, Spor Park Yurt Mahallesi, Eral Okulları Türkmenbaşı Kampüsü, TÜYAP Fuar Alanı, Sarıçam Ertuğrul Gazi Mahallesi Gündüz Bakım Evi, Yamaçlı-Güneşli Mahalle Merkezi, Selahattin Eyyubi Mahalle Merkezi, Dumlupınar Mahalle Merkezi, Hadırlı Mahalle Merkezi, Akkapı Niyet Akademi, Barbaros Niyet Akademi, Cumhuriyet Parkı Turgut Özal Niyet Akademi, Kent Meydanı Sucuzade Mahallesi, Beyazevler Yalçınpark Okuma Salonu, Güneyyıldızı Stadı, Karaisalı Hacı Aldatmaz Spor Salonu, Karaisalı Niyet Akademi, Yumurtalık Niyet Akademi, Karataş Kurs Merkezi, Aladağ İtfaiye Binası, Kozan Sır Elif Gündüz Bakım Evi, Ceyhan İtfaiye Binası, İmamoğlu Niyet Akademi, Merkez Park Derman, Bahçeşehir Koleji, Uğur Okulları, Altıneller 100. Yıl ve Mavi Bulvar Kampüsü, Eral İlkokulu ve Ortaokulu, Minecan Anaokulu, Adana Koleji, Adana Final Okulları.