İzmir’den afet bölgesine tam destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından afet bölgesine destek için harekete geçti. Deprem konteynır aracından yangın arazözüne, mobil yemek tırından erzak paketine pek çok yardım aracı ve malzemesi bölgeye gönderildi. Başkan Soyer, 100 bin kişilik gıda desteğinin yola çıktığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında destek çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tüm birimlerimiz teyakkuza geçti. Depremin yaralarını sarmak için tüm gücümüzle destek olacağız” dedi.
Her öğünde 3 bin kişiye yemek üreten yemek tırının, 100 bin kişilik erzakla birlikte deprem bölgesine gittiğini belirten Başkan Soyer, “Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz” diye konuştu.