Soylu: ‘İmamoğlu beni aradı yardım istedi’ İmamoğlu: ‘Hodri meydan, istihbarat sende, ispatla’

Soylu: ‘İmamoğlu beni aradı yardım istedi’ İmamoğlu: ‘Hodri meydan, istihbarat sende, ispatla’     
                                                                                                                               İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisini aradığını “bana yardımcı olur musun” dediğini iddia etti. İmamoğlu ‘hodri meydan’ diyerek yanıt verdi.                                                                                   

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “terör soruşturması” açıklaması üzerine basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu, Soylu’nun “İmamoğlu, bizatihi saygılarını sunarak beni aramıştır” sözleri üzerine açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu, Süleyman Soylu’nun talimatlarının ardından başlatılan terör soruşturmasıyla ilgili konuştu. İmamoğlu bu sabah yaptığı basın toplantısında, “Bize yaptığı suçlamaların bir kaynağı var ise, aynı suçu Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da işlemiştir” diyen İmamoğlu, “Bakan Bey, kendi yaptığın hatalarla partili diğer arkadaşlarının da başını yaktın haberin olsun” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından Soylu da basın toplantısı düzenledi. Soylu, İBB ve çeşitli belediyelere yönelik yürütülen “terör” soruşturmaları hakkında konuştu.

İmamoğlu’nu hedef alan Soylu, “İmamoğlu, bizatihi saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda ‘CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musun?’ diye bir ricası da olmuştur. Ama ‘Kanun ne gerekiyorsa onu yaparız’ dedik ve yaptık” dedi.

Soylu’nun sözlerinin ardından İmamoğlu Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “Bakan Soylu ‘Saygılarımla’ diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir yalan! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. Hodri meydan” diye belirtti.