Kılıçdaroğlu Saraçhane’de: Buna tahammül edemiyorlar, Haklı olduğumuz sürece, her zaman gülümsemeliyiz.

Kılıçdaroğlu Saraçhane’de: Buna tahammül edemiyorlar, Haklı olduğumuz sürece, her zaman gülümsemeliyiz.

Saraçhane’de İBB Başkanı İmamoğlu’nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,” Hüzün bize yakışmaz. Çünkü, biz haklıyız. İstanbul’un rantına doymadılar. Onları doydurmayacağız. İstanbul’un rantı, İstanbullulara aittir. Ekrem Başkan bu rantı, İstanbullulara teslim edecek. Buna tahammül edemiyorlar. Ama Allah büyüktür. Biz, haklı olduğumuz sürece, senin başkanlığında bütün bu sorunların tamamını çözeceğiz. Bundan en ufak endişen olmasın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bu sabah Almanya’ya gitmişti.

image small

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verilmesinin ardından Kılıçdaroğlu, Almanya programını iptal ederek Türkiye’ye döndü.

image small

Hava limanından partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, buradan Saraçhane’ye hareket etti.

image small

CHP’li belediye başkanları ve yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan CHP lideri, İmamoğlu’nun makam odasına geçti.

“GÜLÜMSEMENİ SÜRDÜR”

Burada bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Hüzün bize yakışmaz. Çünkü, biz haklıyız. Haklı olduğumuz sürece, her zaman gülümsemeliyiz. Haksızlıklara karşı gülümsediğimiz bütün bu haksızlıkları düzelteceğiz. Düzeltme konusunda da irademizi, hep beraber, birlikte dile getireceğiz.

*Ekrem Başkan’ın haksızlığa uğraması, aslında 16 milyon insanın hakkının gasp edilmesi anlamına gelir. Eğer bir yargı, 16 milyon insanın hakkını gasp ediyorsa, o yargı, yargı değildir. O yargı, birilerine kendi iradesini teslim etmiş yargıdır.

*Onlara biz, hakim demeyiz. Hakim olanların egemen olduğu bir yargı olur o yargı. O açıdan Sayın Başkan, hiç moralini bozma. Gülümsemeni sürdür. Hayata gülümsemeyle bak. Eşine, çocuklarına, yakınlarına gülümsemeyle bak. Ve 16 milyon insana, gülümsemeyle hizmet ettik. Bundan en ufak bir endişen olmasın. 16 milyon seni kucaklıyor.

 

“İSTANBUL’UN RANTINA DOYMADILAR”

*Ayrıca bir şey daha söyleyeyim. Benzer bir olay, İzmir’de, belediye başkanımız için de yapıldı. Yüz küsur yılla yargılandı ve beraat etti. Oraya da gittim. Orada da söyledim. Aynı şeyleri söyledim.

*Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere hizmet etti. İzmirliler için çalıştı. Ve bu mücadelesinde haklı olduğunu hem yargı teslim etti adalet sonunda hem de İzmirliler teslim ettiler. Senin de başarılarını kıskanıyorlar. Hazmedemiyorlar. Ama hazmedecekler. İstanbul’un rantına doymadılar. Onları doydurmayacağız. İstanbul’un rantı, İstanbullulara aittir.

*Ekrem Başkan bu rantı, İstanbullulara teslim edecek. Buna tahammül edemiyorlar. Rantı almak istiyorlar. Ama Allah büyüktür. Biz, haklı olduğumuz sürece, senin başkanlığında bütün bu sorunların tamamını çözeceğiz. Bundan en ufak endişen olmasın.”

image small