İmamoğlu’na hapis cezası kararı: Bundan sonra neler olacak?

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet kararı verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı YSK üyelerine hakaret davasında karar çıktı. Mahkeme, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı

Cumhuriyet‘in haberine göre, Ekrem İmamoğlu’nun, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‘hapis’ ve ‘siyasi yasak’ talebiyle yargılandığı davada mahkeme İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Öte yandan TCK’nin 53. maddesine göre de siyasi yasak geldiği aktarıldı.

Bundan sonra ne olacak?

CHP kaynakları, savunma avukatlarının kararı istinaf mahkemesine götüreceğini söyledi. Eğer orada birinci derece mahkeme kararına onama gelirse, dosyanın bu kez Yargıtay’a gönderilebileceği belirtildi.

Eğer Yargıtay’ın ilgili dairesi de kararı onarsa o zaman Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı düşecek.