Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hakime “Siyasi yasaklı hale getirme telkini”; İmamoğlu’nun avukatı: İnanmak istemiyoruz, ne yapacağımıza...

Hakime “Siyasi yasaklı hale getirme telkini”; İmamoğlu’nun avukatı: İnanmak istemiyoruz, ne yapacağımıza karar vereceğiz

Hakime “Siyasi yasaklı hale getirme telkini”; İmamoğlu’nun avukatı: İnanmak istemiyoruz, ne yapacağımıza karar vereceğiz

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, “Hukuki girişimler açısından ne yapacağımıza karar vereceğiz ama bunların hiç konuşuluyor olmaması gerekirdi. Resen harekete geçip, yetkililer tarafından konunun incelenmesi gerekiyor” dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugün kaleme aldığı yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan davayı ve perde arkasında yaşananları yazdı.

Terkoğlu, hakim Hüseyin Zengin’in güvendiği isimlere “İmamoğlu’na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi” dediğini aktardı.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat’a Hakimler Savcılar Kurulu’na sözkonusu iddiaya ilişkin başvuru yapıp, yapmayacağını sorduğumuzda şöyle yanıtladı:

“Bir değerlendirme yapıyoruz. Hukuki girişimler açısından ne yapacağımıza karar vereceğiz ama bunların hiç konuşuluyor olmaması gerekirdi. Çok üzücü.”

“HUKUK DEVLETİNE GÜVENİ SARSAN BİR OLAY OLUR”

Peki, iddia halihazırda süren yargılamayı nasıl etkileyecek? Avukat Polat, “Açıkçası inanmak istemiyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Bu tip haberlerin ortalıkta dolaşıyor olması üzücü. Böyle bir şeyin gerçek olmamasını diliyorum. Hukuk devletine güveni sarsan bir olay olur. Nasıl olabilir böyle bir telkin? Açıkçası inanmak istemiyoruz.”

RESEN HAREKETE GEÇİLMESİ GEREKİYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 4 Kasım 2019’da yaptığı bir basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İmamoğlu’nun YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme şekilde “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret” suçunu işlediği belirtilerek, 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava halen devam ediyor.

11 Kasım’da görülecek duruşmada bahsi geçen iddiaya ilişkin talepleri olup olmayacağını sorduğumuzda ise Avukat Polat “O duruşmanın süreci içinde neler yapacağımızı bilmiyorum.” diyerek “Resen harekete geçilmesi ve yetkililer tarafından konunun incelenmesi gerekiyor.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü köşesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan “ahmak” davasının perde arkasında yaşananları yazdı. Terkoğlu, davaya bakan hakim Hüseyin Zengin’in yaz kararnamesiyle Samsun’a gönderildiğini ve yerine aynı adliyeden başka bir hakimin getirildiğini hatırlatarak “Zengin, İstanbul’da, sadece bir yıldır görev yapıyordu. Bu yer değişikliği olağandışı görünüyordu.” dedi.

 

İlgili Haber:

İmamoğlu’nun davasına bakan hakimin yakınlarına anlattıkları ortaya çıktı: ‘Siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi’