Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Altaylı, İstanbul’daki  taksi sorununa isyan etti: ‘Sorumlusu AK Parti grubu’

Fatih Altaylı, İstanbul’daki  taksi sorununa isyan etti: ‘Sorumlusu AK Parti grubu’

Fatih Altaylı, İstanbul’daki  taksi sorununa isyan etti: ‘Sorumlusu AK Parti grubu’

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, bugün kaleme aldığı yazısında İstanbul’un uzun süredir mücadele ettiği taksi sorununu yazdı.

İstanbul’un uzun süredir mücadele ettiği taksi sorunu, Habertük gazetesi yazarı Fatih Altaylı’nın köşesinde kendine yer buldu. Taksicilerin müşteri seçtiğini ifade eden Altaylı; “İstanbul’un sarı ya da turkuaz taksileri İstanbul’da bulunun yabancılara, dolar karşılığı hizmet eden ve yerli halkın binemediği bir ulaşım aracı haline geldi. Taksiye binebilen Türk vatandaşları bunu mitolojik bir öykü gibi birbirlerine anlatıyorlar.” dedi.

Özellikle kadınların bu konudan son derece muzdarip olduğunu belirten Altayl; “Akşam saatlerinde ya da gece geç saatte bir yere giden veya bir yerden dönen kadınlar, taksi bulamadıkları için yollarda yürümek ve türlü tacize katlanmak zorunda kalıyorlar.” dedi.

Altaylı, taksicilerin İstanbulluları yolcu olarak almadığını belirterek “Taksi sürücülerinin büyük bölümü kendilerine seslenen İstanbulluların suratına boka bakar gibi bakıp, yollarına devam ediyor. Ama bu işin en önemli müsebbibi, yani sorumlusu, daha doğrusu suçlusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki AK Parti grubu.” dedi.

AKP’nin sorumluluğunu anlatan Altaylı şu ifadeleri kullandı:

“Belediye, giderek rezil bir hal alan bu taksi sürücüsü felaketini bir hale yola sokmak için belediyeye ait ve maaşlı sürücüler tarafından kullanılan taksileri yollara çıkarmak istiyor.

Bu yolla belki bu küstah ve terbiyesiz taksiler bir nebze terbiye edilecek.

Ama AK Parti grubu buna izin vermiyor.

Sanıyorlar ki, İstanbullulara eziyet edilirse, CHP’li belediye hedef olacak.

Hayır efendim öyle olmuyor.

Hepimiz bu taksi rezaletinin nedenini biliyoruz.

Eşimize, kızımıza, çoluk çocuğumuza ettiğiniz bu eziyetin suçlusu sizsiniz.

Halkı ne kadar düşündüğünüzü bu sayede çok iyi anlıyoruz.”

Tamamını okumak için tıklayın