Ana Sayfa İlçeler Beşiktaş’ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk bina yıkıldı

Beşiktaş’ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk bina yıkıldı

Beşiktaş’ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk bina yıkıldı

Yapı stokunun yüzde 78’i 1980 öncesi binalardan oluşan Beşiktaş’ta bugün kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk binaların yıkımı yapıldı.

Beşiktaş Belediyesi, ilçede ilk kez Akat Mahallesi’nde bulunan iki binada kentsel dönüşüm çalışmasını başlattı.

Belediye iştiraki Beşiktaş İmar A.Ş tarafından gerçekleştirilen ilk dönüşümün yıkımı bugün gerçekleştirildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da dönüşüm alanına gelerek, ‘’Beşiktaş Belediyesi açısından bugün bir milat. Beşiktaş yapı stokunun yüzde 78’i 1980 öncesi yapılmış, riskli yapılardan oluşuyor. Bütün komşularımız hem binalarının dönüşümüyle ilgili hem de diğer hukuki süreçlerle ilgili Beşiktaş İmar AŞ’ye mutlaka başvursunlar. Doğru bilgi ve belgeye belediyemizden ulaşsınlar. Biz onların bütün süreçlerini yönetmeye Beşiktaş Belediyesi olarak talibiz’’ dedi.

Yapı stokunun yüzde 78’i 1980 öncesi binalardan oluşan Beşiktaş’ta bugün kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk binaların yıkımı gerçekleştirildi. Akat Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi’nde Manolya ve Yakar Apartmanı’nda gerçekleştirilen yıkım kapsamında Beşiktaş’ta yerinde dönüşümün başlangıcı yapıldı.

‘’BU YIKIM ASLINDA BURADA BİR BAŞLANGIÇ OLACAK’’

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da dönüşüm alanına gelerek bugünün Beşiktaş Belediyesi açısından bir milat olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Beşiktaş’ta Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzün tüm süreçlerini yönettiği iki tane binamızın yıkımını gerçekleştireceğiz. Bugünü çok önemsiyoruz. Beşiktaş yapı stokunun yüzde 78’i 1980 öncesi yapılmış, riskli yapılardan oluşuyor. Deprem günümüzün en önemli maddelerinden bir tanesi ve her zaman güncelliğini koruyor ve risk her geçen gün artıyor. Biz bununla ilgili farkındalık çalışması yapıyoruz. Ama vatandaşlarımızı daha iyi bilgilendirmek ve süreci daha doğru koordine edebilmek için olağanüstü bir çaba içerisindeyiz.

Bu amaçla Beşiktaş’ta Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nü kurduk ve bütün birimleri bu müdürlük altında toparladık. Yine Beşiktaş İmar A.Ş’yi kurduk. Buradaki amacımız vatandaşlarımızın tamamıyla bütün hukuki süreçlerini yönetmek, belediyeden doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak. Beşiktaş İmar A.Ş maliklerle yapımcı firmalar arasındaki ilişkileri yönetmek, maliklerin yanında olmak ve onların isteklerine göre bu yapıların tekrardan yapılandırması.

Bu yıkım aslında burada bir başlangıç olacak. Komşularımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bütün komşularımız hem binalarının dönüşümüyle ilgili hem de diğer hukuki süreçlerle ilgili Beşiktaş İmar AŞ’ye mutlaka başvursunlar. Doğru bilgi ve belgeye belediyemizden ulaşsınlar. Biz onların bütün süreçlerini yönetmeye Beşiktaş Belediyesi olarak talibiz’”