Ana Sayfa Büyük Şehirler Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Belediyesi’ne yönelik operasyonlarına ilişkin Vahap Seçer’den sert açıklama: ‘Algı yönetimidir, reddediyoruz’

Mersin Belediyesi’ne yönelik operasyonlarına ilişkin Vahap Seçer’den sert açıklama: ‘Algı yönetimidir, reddediyoruz’

Mersin Belediyesi’ne yönelik operasyonlarına ilişkin Vahap Seçer’den sert açıklama: ‘Algı yönetimidir, reddediyoruz’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, belediye çalışanlarına yönelik operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada ”Belediyelerimizi ve belediye çalışanlarımızı terör saldırısı ile ilişkilendirme gayreti olduğu apaçık ortamdadır. Reddediyoruz” dedi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentteki polisevine yönelik terör saldırısının ardından belediye çalışanlarına yönelik ‘algı’ operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı.

Terör saldırısı ile bağlantısı nedeniyle tutuklandığı iddia edilen daire başkanına ilişkin de konuşan Seçer, söz konusu daire başkanının başka bir soruşturma kapsamında tutuklandığını ancak terör saldırısı ile ilişkilendirilmek istendiğini belirtti.

Seçer, şu ifadeleri kullandı:

”Kentimizde meydana gelen terör saldırısında şehit olan polisimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terör saldırısını destekleyenleri ve medet umanları bir kez daha lanetliyorum.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yasalar çerçevesinde, adli sicil kaydı temiz, İçişleri Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kapsamında istihdam edilen 11 bin çalışanıyla Mersin halkına hizmet etmektedir.

Bir süredir mağlum çevreler tarafından belediyemizle terör örgütüle bağ kurmaya yönelik senaryolarla bir algı operasyonu sürdürülmektedir.

Hukuk ile bağdaşmayacak yöntemlerle belediyemiz çalışanlarımıza yönelik operasyonlar yapılmakta, hem çalışanlarımıza hem belediyemize yönelik itibar suikastleri sahnelenmektedir.

Mersin’deki terör saldırısının ardından yapılan operasyonlarda biri daire başkanı olmak üzere çalışanlarımız da devletin resmi televizyon kanalının kameraları eşliğinde gözaltına alınmış, görüntüler bazı medya organlarını servis edilip terör saldırısı ile belediyemiz arasında ilişki olduğu algısı oluşturulmak istenmiştir.

Yaratılmak istenen bu ortamda terör saldırısıyla ilgisi olmayan başka bir soruşturma kapsamında daire başkanımız hakkında tutuklama kararı verilmiştir.

Bu yaşanılanların belediyelerimizi ve belediye çalışanlarımızı terör saldırısı ile ilişkilendirme gayreti olduğu apaçık ortamdadır. Reddiyoruz.

Genel seçimler yaklaşırken; Türkiye’de yaratılmak istenen algı yönetimlerine Mersin’in ve belediyemizin alet edilmesine izin vermeyeceğiz.

Bu süreçte siyasi iradenin gücünü kullanarak; devletimizin kurumlarını korkutma aracı haline getirmek isteyenlere rağmen belediyemiz saygınlığını koruyacaktır.

İnanıyorum ki Mersinliler, Mersin’e sahip çıkacaktır.”