Ana Sayfa Başkandan Mesajlar Tunç Soyer: Milliyetçilik de yurtseverlik de ecdada saygı da kimsenin tekelinde değil

Tunç Soyer: Milliyetçilik de yurtseverlik de ecdada saygı da kimsenin tekelinde değil

Tunç Soyer: Milliyetçilik de yurtseverlik de ecdada saygı da kimsenin tekelinde değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer meclis oturumunda İzmir’in 100. yıldönümü kutlamalarına ilişkin konuştu. Soyer, Ben bu adamın nesini savunayım. Milliyetçilik de yurtseverlik de ecdada saygı da kimsenin tekelinde değil bu memlekette” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde yaptığı konuşması nedeniyle AKP’nin hedefi haline geldi.
Soyer’in Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında söylediği “Osmanlı, Selçuklu bizim atamız. Sadece bir fikre inanan insanların ataları değil ki, hepimizin ataları ama Vahdettin ile Fatih Sultan Mehmet Han bir mi? Mustafa Kemal için ‘hain’ demiş, suikastler düzenlemiş. Nihayet hayran olduğu İngiliz teknelerine binip kaçmışlar. Siz o atalarımızla bir tutabilir misiniz bu hırsızları, haramileri? Tutamazsınız” sözleri de tepki topladı.
“BEN BU ADAMIN NESİNİ SAVUNAYIM”
Tepkilerin ardından Soyer  meclis oturumunda eleştirilere yanıt verdi. Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Soyer , “Bizim ejdadımızla bir problemimiz yok. Neyi ayrıştırdım biliyor musunuz? Vatan hainleri ile vatan kahramanlarını. Ayrıştırmak lazım. Eğer ayrıştırmazsanız, aynı kaba koyarsanız olmaz. Şehitlerin ruhunu incitirsiniz” dedi.

Soyer şöyle devam etti:

“Bizim milli kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü beş tane idam kararı çıkartıp öldürmek istemişler. Kim? Vahdettin. Kaç tane suikast düzenlemişler. Kim? Damat Ferit Paşa. E ne yapmışlar. İngiliz zırhlılarına binip gitmişler. Şimdi ben bu adamın nesini savunayım. Milliyetçilik de yurtseverlik de ejdada saygı da kimsenin tekelinde değil bu ülkede.”