Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yerebatan Sarnıcı 5 yıl sonra yeniden açıldı; Kılıçdaroğlu: İstanbul’un sırtında hançer var,...

Yerebatan Sarnıcı 5 yıl sonra yeniden açıldı; Kılıçdaroğlu: İstanbul’un sırtında hançer var, başkanımız o hançeri çıkarıyor

Yerebatan Sarnıcı 5 yıl sonra yeniden açıldı; Kılıçdaroğlu: İstanbul’un sırtında hançer var, başkanımız o hançeri çıkarıyor

5 yıllık restorasyon sürecinin ardından Yerebatan Sarnıcı yeniden açıldı. İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törende Mercan Dede konser verdi.

2017 yılında restorasyona giren Yerebatan Sarnıcı bugün yapılan açılış töreniyle yeniden İstanbuluların hizmetine sunuldu.

Tarihi yapının açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kafatncıoğlu katıldı.

Açılışta konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, “İstanbul’un sırtında bir hançer var ve o hançeri çıkartmak için büyük bir fedakarlıkla özveriyle çalışan büyükşehir belediye başkanımız var. Dolayısıyla hepinizin huzurunda belediye başkanımıza yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

KÜLTÜR BAKANI VE VALİ DAVETE KATILMADI

İmamoğlu, açılışa Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın da davet edildiğini ancak yanıt vermediklerini söyledi. Öte yandan İmamoğlu’nun da Arkeoloji Müzesi’nde yapılan etkinliğe davet edilmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na seslenerek, “Sayın Başkan, belli yerlere davet edilmediğini ifade ettin. Kadim İstanbul’a ihanet ettik diyen kişiler, o hançeri çıkartan belediye başkanını yanlarında görmek istemezler” diye kaydetti.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Kentin bozulan dokusunu düzeltmek örneğin yukarıdaki binaları yıkmak gibi hepimizin görevi. Bu görevi yerine getiren, getirmeye çalışan bütün engellere rağmen başaran belediye başkanımızı tekrar hepinizin huzurunda yürekten kutluyorum.”

“DİĞER ŞEHİRLERE İLHAM KAYNAĞI OLDUK”

İBB Başkanı İmamoğlu ise tarihi yapıda yaptıkları kapsamlı restorasyon çalışmasını anlatarak, “Bin 500 yıllık tarihi yapının üzerinde bin 500 ton harcı buradan çıkardık kısa bir zaman içerisinde. Büyük bir titizlikle orijinal yapıya ve malzemeye zarar vermemek için tabiri caizse iğneyle kazıdık. Yine ışıklandırmayı da çok önemsedik” diye konuştu.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Kurduğumuz İBB Miras ekibiyle İstanbul’daki tarihi eserlerin korunması, restore edilmesi ve topluma yeniden kazandırılması çıtasını yeniden yükselttiğimizi düşünüyoruz. Bizim çalışmalarımız ve İBB miras ekibimiz diğer şehirlere ilham kayanğı oldu.

İstanbul’un dört bir yanında temel atma ve açılışlar maratonunu başlatacağız. 5 ay boyunca İstanbul’a değer katan 150 eseri 16 milyon insanımıza sunacağız.”