Ana Sayfa Büyük Şehirler Ankara Büyükşehir Belediyesi Bakan Kurum: Ankapark 3 yıldır çürümeye terk edildi. Başkan Yavaş: “Ankapark belediyeye 5...

Bakan Kurum: Ankapark 3 yıldır çürümeye terk edildi. Başkan Yavaş: “Ankapark belediyeye 5 gün önce devredildi!

Bakan Kurum: Ankapark 3 yıldır çürümeye terk edildi. Başkan Yavaş: “Ankapark belediyeye 5 gün önce devredildi!

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankapark’ı 3 yıldır “çürümeye terk ettiğini” iddia eden Bakan Kurum’a yanıt vererek “Ankapark belediyeye 5 gün önce devredildi” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark ile ilgili iddialar hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yanıt verdi.

Mansur Yavaş, 801 milyon dolara yapılan ve 18 Temmuz 2022 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Ankapark’ın mevcut durumunun videosunu paylaşmış, yıllardır atıl durumda olan park da basına açılmıştı.

‘ANKAPARK GÖRÜNTÜLERİNİ VERİRKEN HİÇ Mİ İÇİNİZ SIZLAMADI?’

Bakan Kurum, bugün Bitlis’te yaptığı konuşmasında, Ankapark’ın “inatlaşan CHP zihniyeti”nden dolayı bu hale geldiğini savunmuş, Yavaş’ın belediye başkanı olarak görevinin “o hizmeti, kamunun yararına, milletin faydasına sunmak” olduğunu öne sürmüştü. Bakan, 3 yıldır mevcut belediyenin parkı “çürümeye bıraktığını” iddia etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kaderine terk edilen Ankapark’ın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı, bu görüntülerde sizin hiç mi sorumluluğunuz yok? Yolunuza sürekli algı üreterek mi devam edeceksiniz? Oysa Ankaralı hemşerilerimiz sizden hizmet, eser, proje bekliyor. Ankara’nın merkezinde çocukluğumuzun geçtiği o bölgede şöyle çocuklarımız, yavrularımız, parklar, bahçeler, oyun alanları içinde koşup eğlenseydi kötü mü olurdu? Her yaştan kardeşimiz bu yeşil alandan, sosyal alandan istifade etseydi kime ne zararı olacaktı?

Sizin bu inatlaşmanızın faturasını Ankara’nın gençleri, çocukları ödedi, hala da ödüyorlar. Yazık değil mi? Yapılmış bir hizmeti beğenirsin ya da beğenmezsin belediye başkanı olarak senin görevin o hizmeti, kamunun yararına, milletin faydasına sunmaktır. Sizden beklenen, Ankara’yı sosyal medyaya konu etmeniz, mahkum etmeniz değildir. Bunlar bırakın millet için hizmet üretmeyi, eser üretmeyi yapılmış bir eseri bile korumaktan acizler.

‘YAVAŞ DA CHP ZİHNİYETİNE ÇOK KOLAY İNTİBAK ETMİŞ’

Burası sadece bir Ankapark meselesi değildir. Burası bir zihniyet meselesidir, CHP zihniyeti meselesidir. Üzülerek görüyoruz ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da CHP zihniyetine çok kolay intibak etmiş, bu zihniyetin kodlarına, geleneklerine, tarihine mahkum olmuştur.

Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önünde iki seçenek var. Ya geçmişi, mahkeme süreçlerini, park ile ilgili yersiz tartışmaları, sosyal medyadaki algı çalışmalarını bir kenara bırakacaksınız. Ankaralı kardeşlerimizin rızasıyla yapılan projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacak, binlerce Ankaralı kardeşimize bu projede istihdam sağlayacaksınız ve burayı yükselen Ankara’mızın en güzide mekanlarından biri haline getireceksiniz.

Ya da yine her fırsatta arkasına sığındığınız ‘engelleniyoruz’ yalanına sarılacak, burayı bir çöküntü alanı olarak bırakacaksınız. Şimdi soruyorum. Bu iki seçenekten hangisini tercih edeceksiniz? Bu alanı Ankaralı kardeşlerimizin hizmetine mi sunacaksınız? Yoksa 3 yıldır yaptığınız gibi burayı çürümeye mi terk edeceksiniz?”

‘3 YIL ÖNCE DEĞİL, 5 GÜN ÖNCE DEVREDİLDİ’

Bakan Kurum’un açıklamasına Mansur Yavaş’tan cevap geldi. Yavaş, Ankapark’ın işletmesini 3 yıldır değil sadece 5 gündür ellerinde tuttuklarını belirtti. Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Bakan, Ankapark’ın belediyemize devri sizin de bildiğinizi düşünüyorum ki, 3 yıl önce değil, mahkeme kararıyla 5 gün önce gerçekleşmiştir. Ankapark’ın geleceğine birlikte yön vermemiz adına, sizler de http://forms.ankara.bel.tr/ankapark üzerinden değerli fikirlerinizi iletebilirsiniz.”