Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Murat Ongun: 2018’de Öğrenciye 85 liradan bilet satanlar, bugün ’78 liradan ver’...

Murat Ongun: 2018’de Öğrenciye 85 liradan bilet satanlar, bugün ’78 liradan ver’ diyor

Murat Ongun: 2018’de Öğrenciye 85 liradan bilet satanlar, bugün ’78 liradan ver’ diyor

İBB Sözcüsü Murat Ongun ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zamma yönelik yapılan eleştirilere ilişkin olarak “2018’de Öğrenciye 85 liradan bilet satanlar, bugün ’78 liradan ver’ diyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun Haber Global’de Buket Aydın ile Yüz Yüze programının konuğu oldu.

29 Mart 2020’de, Kağıthane’deki Fazilet Durağı’nda bir otobüse 47 yolcunun bindiğini iddia etmesiyle başlayan tartışmaya ilişkin olarak Ongun”Fazilet durağı ile ilgili soruşturma açıldı. Danıştay beni beraat ettirdi” dedi.

ULAŞIMA ZAM MESELESİ

Ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zamma ilişkin olarak Ongun, “ne hükümet zam yapmak ister ne de İBB zam yapmak ister” dedi. Ongun, “Akaryakıtı dışarıdan alıyorsunuz. Paranız dolar karşısında zayıf. Dolayısıyla maliyetleriniz artıyor. Bize diyorlar ki sonucu ortadan kaldır. Hayır sebebi ortadan kaldırın” diye konuştu.

AKP’nin öğrenci zammı geri alınsın talebine ilişkin olarak Ongun şöyle konuştu:

“Biraz samimi olsak bu yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız. Bunu diyen kim biliyor musunuz. Dolar 5 liraykeyn öğrenci abonmanı 85 liraydı. Bugün diyorlarki öğrenciye 78 liradan bilet vermeye devam edin. Burada samimiyet var mı? ”

MUHALİF MEDYA TARTIŞMASI

Muhalif medya üzerinde İBB’nin gücü olduğuna yönelik iddialara ilişkin soruya Ongun, “Genel yayın yönetmeninden editörüne, muhabirine bir gün arayıp bu haberi gör ya da görme demişliğim yoktur. Ben bunu ayıp sayarım” şeklinde yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Murat Ongun, “Hiçbir zaman cumhurbaşkanlığı sözcüsü olmayacağım. Sayın İmamoğlu cumhurbaşkanı olsa da olmasa da ben cumhurbaşkanlığı sözcüsü olmaycağım” dedi.