Ana Sayfa Öne Çıkanlar Fındıklı halkından belediye başkanına dava öncesi destek

Fındıklı halkından belediye başkanına dava öncesi destek

Fındıklı halkından belediye başkanına dava öncesi destek

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu hakkında istenilen ‘hak yoksunluğu’ cezasıyla ilgili pazartesi günü Rize Pazar Adliyesinde görülecek duruşma öncesi Fındıklı Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar Çervatoğlu’na destek verdi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercument Şahin Çervatoğlu hakkında istenilen ‘hak yoksunluğu’ cezasıyla ilgili pazartesi günü Rize Pazar Adliyesinde görülecek duruşma öncesi Fındıklı Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar Çervatoğlu’na destek verdi.

Rize Fındıklı Belediyesi’nin ViçeFest adıyla 14-18 Ağustos 2019 tarihinde yapılan festivalde çıkan olaylar sonrası Fındıklı Belediye Başkanı Ercument Şahin Çervatoğlu hakkında açılan ‘hak yoksunluğu’ davasıyla ilgili pazartesi günü görülecek olan karar duruşması öncesi Fındıklı’da bir araya gelen STK, meslek örgütleri ve çeşitli siyasi parti temsilcileri ile CHP’li Artvin ilçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş Fındıklı Belediyesi önünde Çervatoğlu’na destek verdi.

“HALK İKTİDARI ELİNE ALDI ARTIK BIRAKMAZ”

Fındıklı Belediyesi bahçesinde toplanan yüzlerce vatandaşa hitaben CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, söz, yetki ve kararın Fındıklı halkında olmasını sağlayan anlayışın seçim zaferini kabullenemeyenlerin bir tezgah içerisinde olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“1 hafta sonra Fındıklı halkının belediye yönetimine gelişinin 3.yılını kutlayacaksınız. Kutlayacağız. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen iktidarın Fındıklı’daki ve diğer belediyelerdeki mağlubiyetini hazmedemeyenler olduğunu görüyoruz. Kendi deyimleriyle söyleyelim, boşuna uğraşmayın atı alan Üsküdar’ı geçti. Halk iktidarı eline aldı bu saatten sonra bırakmaz.”

“MECİ KÜLTÜRÜYLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Fındıklı’da 3 yıldır devam eden “bir oyun” olduğunu belirten Deniz açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Buradan sesleniyoruz, ne yaparsanız yapın Fındıklı halkı oluşturmuş olduğu ve tüm Türkiye’ye örnek olan meci kültürüyle, meci dayanışması ile Fındıklı’daki tüm sorunların üstesinden gelecek ve tüm ülkeye ve dünyaya örnek olmaya devam edecektir. Siz Fındıklı Belediye Başkanını görevden alsanız ne olacak. Kaybetmiş olduğunuz iktidarı yeniden geri alabileceğinizi bu halkın size bunun için fırsat vereceğini mi düşünüyorsunuz. Demek ki siz Fındıklıları yeterince tanımamışsınız.  Buradan bir kez daha sesleniyoruz; Fındıklı için bir Ercüment gider bin Ercüment gelir ve siz her zaman Fındıklı’da kaybedersiniz. Çünkü bundan gayri kaybetmeye koşulusunuz bu tarihin akışındandır.”

“HALKIN İRADESİNİ BOĞMAK İSTEDİLER”

Belediye önünde konuşan Başkan Ercument Şahin Çervatoğlu, Fındıklı halkının kendini yönetme iradesi göstermesini hazmedemeyenlerin bir tezgâhı bir oyunuyla karşı karşıya kaldıklarını ancak bu oyunu meci ruhuyla bozacaklarını söyledi. Çervatoğlu şöyle konuştu:

“Fındıklı Belediyesi kültür sanat alanında karanlıklara inadına sanat diyen, tüm engellemelere rağmen şeffaf bir şekilde toplumcu belediyecilik anlayışını hayata geçiren, halkıyla birlikte halkına hizmet edenleri hazmedemeyen anlayış tarafından 2019 yılında Fındıklı halkının hiçbir sorun yaşanmadan gerçekleştirdiği festival provoke edilmeye çalışıldı. Ancak başaramayınca halkın iradesini boğabilmek için bu süreç ortaya çıktı.

“MAĞDURKEN SANIK OLDUK”

Fındıklı Belediyesi olarak ViçeFest adıyla 14-18 Ağustos 2019 yılında düzenlendiği ‘Yeşil Altın Gümüş Deniz’ festivalinde gençler arasında tartışma yaşanmış, gençler festival görevlilerimizce alan dışına çıkartılarak polis memurlarına teslim edilmişti. Olay bitmiş olmasına rağmen alan içerisinde görevli olmayan ve dışarıdan alana giren polis memuru engelli ve yaşlı bölümünde havaya iki el ateş açmış ve alanda izdiham yaşanmasına sebep olmuştu. Olayların büyümesini önleyen belediye çalışanlarımızın olayla ilgileri olmamasına ve olay sonrasında tüm alanı sakinleştirerek boş kovanlarla birlikte polis memuru hakkında mağdur olarak suç duyurusunda bulunmamıza rağmen polis hakkında kovuşturma açılmazken biz mağdurluktan sanık olmamıza neden olan bir durumla karşı karşıya kaldık. Olayın ardından 5 festival görevlisi arkadaşım ‘görevi yaptırmamak için direnme ve kasten yaralama’ suçlarıyla yargılanmasına karar verilmişti. Dün görülen davada savcı mütalaasında sanıkların 3’ü hakkında beraat istenirken, şahsıma ve çalışanımız Yücel Oğuz’a TCK 265/1 maddesi gereği görevi yaptırmamak için direnme suçundan 6 ay ile 3 yıl arası ceza istenmiştir. Bu suçtan mahkûm edilmem halinde hak mahrumiyeti yani seçme ve seçilme hakkımın elimden alınması söz konusu olacaktır.”

“GÜRCÜ KADIN TANIKLIĞIYLA CEZALANDIRILMAK İSTENİYORUM”

Açılan dava sonrası Gürcü kadın bir vatandaş ve bir polis memurunun ifadesi sonrası sanık olarak yargılandığını belirten Cervatoğlu;

“AKP Kadın kollarında gayrı resmi olarak çalışmış ve emniyetle gayrı resmi tercümanlık yaptığı bilinen Gürcü bir tanığın ifadesi var. Bu öyle bir tanık ki soruşturma aşamasında savcılığa gidip, soruşturma dosyasının fotokopisini istiyor ve bu dosyanın fotokopisi veriliyor. Tanığın soruşturma dosyasının fotokopisini alması ile daha önce karşılaşan birisi var mı bilmiyorum?  Eskiden Ergenekon, Balyoz vb. davalar, bugün Gezi gibi dava soruşturmalarında gizli tanık ifadeleri ile masum insanlar suçlanıyordu. Bizim davamızda buna dahi ihtiyaç duyulmadan soruşturma dosyasının bir örneğinin verildiği taraf gibi davranan bir tanık var. Kısacası gizli tanıktan taraf tanık, apaçık tanık aşamasına geçilmiş durumdayız. Üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğünü yaratacağız diyerek demokrasi ve özgürlüklerimizi yok sayarak gerçekten üstünlerin hukukunu inşa ettiler. Bizlerin bunu hayal etmesi mümkün değildi. Hayaldi gerçek oldu.”

“FINDIKLI HALKININ TANIKLIĞINI YOK SAYDILAR”

Gürcü bir kadının ve bir polis memurunun ifadesi karşısında Fındıklı halkının tanıklığının hiçe sayıldığını ifade eden Çervatoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Olayla ilgili polis ifadesi ve taraf tanık ifadesi yeterli görülerek 3 yıla kadar ceza istenmiş, hak mahrumiyeti eklenerek seçme ve seçilme hakkımıza yasak getirilmeye çalışılmıştır. Varsın getirsinler, cezalarınız da yasaklarınız da bizlerin özgürlük, demokrasi, adalet mücadelesini geri düşüremez. Çok yakındır hukukun üstünlüğünü inşa edeceğimiz, adaleti hâkim kılacağımız ve kimseyi ötekileştirmeden kardeşçe yaşayacağımız günler çok yakındır.  Burada yapılmak istenilen eşit, özgür ve kardeşçe yaşadığımız ilçemizde ötekileştirerek toplumsal gerginlikten beslenenlerin istemidir, Fındıklı halkının iradesini tanımayanların istemidir, sözün, yetkinin, kararın Fındıklı halkında olmasını istemeyenlerin talebidir. Dün kayyum atama tehditleri ile bizleri yıldırmaya ve görevden almaya çalışanların istemidir.

“HALKI İÇİN ÇALIŞANLARI HAZMEDEMEYENLERİN TALEBİDİR”

Kısacası burada yapılmak istenen meci anlayışıyla halkıyla birlikte halkı için çalışanları hazmedemeyen, yolsuzluk ve yoksulluk düzeninin sürmesini isteyenlerin talebidir. Varsın kendi hukuksuz sisteminiz bizi cezalandırsın. Varsın sizin yasaklarınız bizi yasaklasın. Ama şunu unutmayın ki o cezalarınız halkı için çalışan bizlere vız gelir vız. Halkımızın gönlünde ve çok yakın gelecekte sizler mahkûm olacaksınız o seçim sandıklarında. Bu hukuksuzluğa karşı er ya da geç halkın gerçek demokrasisi ve adaleti iktidar olacak, bundan da kimse kaçamayacak.  Dün Gezi ve Boğaziçi davalarında görüldüğü gibi hukukun üstünlüğünü değil üstünlerin hukukunu yaratarak bizleri mahkûm etmek isteyenlere bir kez daha buradan sesleniyoruz; ne Gezi ne Boğaziçi ne meciyi mahkûm edebilirsiniz. Onlar halkımızın en önemli yerinde yerlerini aldılar.”