Ana Sayfa Başkandan Mesajlar İmamoğlu’ndan net mesajlar: ‘AKP’nin seçim kazanma ihtimali yok, altılı masa bozulmamalı’

İmamoğlu’ndan net mesajlar: ‘AKP’nin seçim kazanma ihtimali yok, altılı masa bozulmamalı’

İmamoğlu’ndan net mesajlar: ‘AKP’nin seçim kazanma ihtimali yok, altılı masa bozulmamalı’

Hürriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu salı günü yediği yemeğe ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Uzun süredir yakın çevresine ‘‘Tansu’ya Mektuplar’’ başlığı ile yazılarını ulaştıran Hürriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu salı günü yediği yemek sonrası kaleme aldığı yazıda adı sık sık cumhurbaşkanı adayı olarak geçen İmamoğlu’nun bu konuda hiç renk vermediğini dile getirdi.

Ertuğrul Özkök, İmamoğlu ile buluşmanın Etiler’de bir kebapçıda gerçekleştiğini, görüşmenin ‘‘küçük bir grup’’ ile yapıldığını söyleyerek kendileri dışında başka isimlerin de yer aldığını ifade etti.

Hürriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni, Millet İttifakı liderlerinin yuvarlak masa toplantısı sonrası Türkiye’nin merak ettiği soruları İmamoğlu’na yönelttiğinin altını çizdi.

İmamoğlu’nun gelecek seçimin galibinin Millet İttifakı olacağından emin olduğunu ve bu konuda hiçbir şüphe duymadığını da aktaran Özkök, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Türk tipi başkanlık sisteminden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi doğru bulduğunu da aktardı.

“Her hafta anket yaptırıyoruz. Hep halkın içindeyiz. Anadolu’dan gelen haberlere bakıyoruz. Kesinlikle söylüyorum; AKP’nin bu seçimi kazanma ihtimali yok. Bu altı partinin ittifakı dağılmazsa, çok büyük bir yanlışlık yapılmazsa, sağlam bir zemin üzerinde yoluna devam ederse, bu seçimin şimdiden galibi Millet İttifakı’dır. Türkiye kesinlikle güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeli. Anketler halkın da isteğinin bu doğrultuda olduğu gösteriyor.”

Özkök’ün yazısında şu ifadelerle dikkat çekiciydi:

‘‘Altılı masadan sonra merak edilen sorulardan biri de şu. 28 Şubat’ta yapılacak açıklamada, geçiş süreci için bir süre verilecek mi? Yani ‘en geç bir, iki yılda geçilecek’ gibi bir ifade olacak mı?

O konudaki görüşünü de şöyle anlatıyor:

‘Seçimden nasıl bir parlamenter dağılımın çıkacağını bilemiyoruz. Bu geçiş sürecinde ülkenin bekleyemeyecek çok büyük sorunları var.  Onların da yapılması lazım. O nedenle bu süreçte sadece parlamenter sisteme geçişe konsantre olunursa zaman kaybedilir. İki alanda da çok etkili ve sonuç alıcı bir süreç yönetilmeli’.’’’

Ertuğrul Özkök, liderlerin altılı zirvesi sonrası attığı twitlerle görüşmeye ilişkin duyduğu mutluluğu saklamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu tablodan duyduğu memnuniyeti kendi gözlemi olarak da aktardı.

İmamoğlu’nun bu konudaki “Türkiye’nin geleceği açısından tarihi önemde bir buluşma. Bu masa bozulmamalı, seçimden sonra da devam etmeli. Bunu bozmanın sonuçları Türkiye açısından iyi olmaz” sözlerini de yazısına taşıdı.

İmamoğlu’nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında övgü dolu cümleler kurduğunu belirten Özkök, İBB Başkanı’nın da tıpkı Kılıçdaroğlu gibi “Aday, seçim kararı alındıktan sonra açıklanmalı” görüşünde olduğunun altını çizdi.