Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP’li isimlerin ‘İBB’deki 500 terörist’ iddialarına İmamoğlu’ndan yanıt: ‘İçişleri Bakanı’na yazı yazdım’

AKP’li isimlerin ‘İBB’deki 500 terörist’ iddialarına İmamoğlu’ndan yanıt: ‘İçişleri Bakanı’na yazı yazdım’

AKP’li isimlerin ‘İBB’deki 500 terörist’ iddialarına İmamoğlu’ndan yanıt: ‘İçişleri Bakanı’na yazı yazdım’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, UKOME toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, AKP’li isimlerin ‘İBB’deki 500 terörist’ iddiaları hakkında konuştu.

İlk kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından TBMM’deki bütçe görüşmelerinde dile getirilen, İBB 500 küsür terör örgütleri ile iltisaklı kişinin alındığı iddiaları tartışılmaya devam ediyor.

Dün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’li belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, aynı iddiayı dile getirmişti.

”İÇİŞLERİ BAKANI’NA YAZI YAZDIM”

Erdoğan’a ve AKP’li isimlere yanıt ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

UKOME toplantısı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Süleyman Soylu’ya yazı yazdığını açıkladı.

”CUMHURBAŞKANI BİLGİ KAYNAĞINI DÜZELTSİN”

İşe alınanların devletten ‘temiz’ kağıdı alarak işe başlayabileceğini söyleyen İmamoğlu, yandaş medyaya da İBB çalışanlarının ‘terörist’ diyerek fotoğraflarının yayınlanmasına tepki gösterdi.

İmamoğlu, ”İçişleri Bakanı’na yazı yazdım, 500 terörist kimdir biz de bilelim diye. Devletin kurumlarından ‘temiz’ kağıdı alıp işe başlıyor bu insanlar. Cumhurbaşkanı da bilgi kaynağını düzeltsin” ifadelerini kullandı.