Ana Sayfa Büyük Şehirler Ankara Büyükşehir Belediyesi Bahçeli: Mansur Yavaş bundan sonra dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var!

Bahçeli: Mansur Yavaş bundan sonra dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var!

Bahçeli: Mansur Yavaş bundan sonra dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı “Bundan sonra dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var” diyerek tehdit etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hafta sonu Ankara’da düzenlenen ‘Alparslan Türkeş’i anma etkinliği’ne yönelik saldırıya değinen Bahçeli, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey’in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var” yanıtını verdi.

Oysa söz konusu saldırının, Ülkü Ocakları üyeleri tarafından düzenlendiği ileri sürülüyordu.

NE OLMUŞTU?

MHP’nin kurucusu lideri Alparslan Türkeş’in 104. doğum günü için geçtiğimiz pazar günü düzenlenen, eski MHP Genel Başkanı Muhittin Çolak, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici ile eski MHP Milletvekili Ali Uzunırmak’ın konuşmacı olarak katıldığı anma töreninde olay çıktı.

MHP Ankara İl Başkanı  Turgay Baştuğ’un “Ülkücüler mukaddesatımızı ayaklar altına alanların partimize, başbuğumuz Alparslan Türkeş’e, liderimiz Devlet Bahçeli’ye ihanet edenlerin başbuğumuz Alparslan Türkeş’i anmasını asla kabul etmez, ilelebet de etmeyecektir” diyerek hedef gösterdiği etkinliğe, yaklaşık 50 kişilik grup baskın düzenledi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Mustafa Hakan Ünser, saldırıya dair görüntüleri kişisel Twitter hesabında “Ve polis iş birliğiyle saldırı başladı” notuyla paylaştı.

TÜRKEŞ’İN OĞLU HÜKÜMETİ İŞARET ETTİ, ‘BAHÇELİ’NİN BİLGİSİ DAHİLİNDE’ DEDİ

Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş ise Halk TV’den İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada “Polis koruyor, kolluyor, gözetliyor. Biri bile kimseyi gözaltına almıyor. Hükümetin, Emniyet’in, İçişleri Bakanı’nın koruyup kollaması ile gözetimi altında yapılan bir saldırı olduğu çok net” dedi.

Saldırının Bahçeli’nin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini ileri süren Türkeş, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’u orada görenler olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Ankara İl Başkanı ve Ankara Ocak’taki insanlar Bahçeli’nin, Teşkilat Başkanı’nın izni olmadan adım bile atamaz. Böyle bir şeyi kendi kendine yapması mümkün değil. Onların kontrolünde olduğu, onların talimatıyla yapıldığı çok net.”