Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10. kez reddedildi! İstanbulluların taksi çilesi devam edecek

10. kez reddedildi! İstanbulluların taksi çilesi devam edecek

10. kez reddedildi! İstanbulluların taksi çilesi devam edecek.

İstanbulluların merakla beklediği, İBB’nin 10. kez getirdiği taksi önerisinin görüşüleceği UKOME toplantısı başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni taksi önerisinin görüşüldüğü UKOME, toplantısı başladı.

Toplantıda Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, “2019 yılında 100 bin şikâyet almışız Beyaz Masa verilerine baktığımızda. Bu yıl içerisinde de yaklaşık 50 bin civarında taksiyle ilgili şikâyet almaya devam ediyoruz. 1990 yılından beri İstanbul’da taksi sayısı sabit kalmış, nüfus ve turist sayısı arttı.” dedi.

Cihan şunları söyledi:

“Kamu elinde kalacak bu plakalar. Bunun neresi bu kadar korkulacak bir şey anlamadım gerçekten. İstanbullunun elinde kalacak 5 bin plakadan bahsediyoruz. Mevcut 17 bin 395 taksiyi işletmek, onları almak gibi bir derdimiz yok.

Şoför maaşı artık sabit olacak. Aylık olarak artık şoförün ne kadar yolcu alıp almadığından bağımsız olarak… 30 gün esasına göre SGK ödemeleri yapılacak.”

ŞİKAYET DAĞILIMI 

Toplantıda İstanbul’daki taksilere yönelik şikayet dağılımı grafiklerle ifade edildi.

Verilere göre, ilk sırada yol ve yolcu seçmeyle ilgili şikayetler yer alıyor. Trafik kuralı ihlali ve yolcuya kaba davranılması da en çok şikayet edilen konulardan:

REDDEDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) beş bin yeni taksi teklifi UKOME toplantısında bakanlık ve esnaf odası temsilcilerinin oylarıyla 10. kez reddedildi.