Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmamoğlu: Belediyenin son 10 yılı kayıp. Kadir Topbaş’a belediye başkanlığı yaptırılmamış. Çünkü...

İmamoğlu: Belediyenin son 10 yılı kayıp. Kadir Topbaş’a belediye başkanlığı yaptırılmamış. Çünkü onun üzerinden siyasi tahakküm kurulmuş.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadir Topbaş’a belediye başkanlığı yaptırılmadığını söyledi. İmamoğlu ” Kadir Topbaş’a belediye başkanlığı yaptırılmamış. Çünkü onun üzerinden siyasi tahakküm kurulmuş.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Politikyol’dan Ali Haydar Fırat’ın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kadir Topbaş’a belediye başkanlığı yaptırılmadığını söyledi. İmamoğlu ” Kadir Topbaş’a belediye başkanlığı yaptırılmamış. Çünkü onun üzerinden siyasi tahakküm kurulmuş.” dedi.

“Belediyenin son 10 yılı kayıp” diyen İmamoğlu’nun “Neden?” sorusuna verdiği yanıt şöyle oldu:

Çünkü, Allah rahmet eylesin Kadir Bey öldü gitti toprağı bol olsun, mekanı cennet olsun Kadir Topbaş’a belediye başkanlığı yaptırılmamış. Çünkü onun üzerinden siyasi tahakküm kurulmuş. Seçilen insana işi yaptırılmamış. Bürokratları imza atmamış.

Şimdi o imza atamayan, ağzını bıçak açamayan, hiçbir konuda konuşamayan bürokratların içinde bakanlar var, genel müdürler var. Ben onlarla muhatap olmuş belediye başkanıyım. Masada sesini çıkarmadan oturan, doğru olan bir şeye bile cevap veremediklerini ben biliyorum.

Ben onların basiretsizliklerinin altında yatan gerçeğin aslında siyasi tahakküm olduğunu biliyorum. Birine sormadan yapamamak. Bu işte o kötü on yılın İstanbul’a bedeli. Allah bilir Türkiye’ye bedeli ne olmuştur.