Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB’den yandaş Sabah gazetesinin Hamidiye Su iddialarına net yanıt!

İBB’den yandaş Sabah gazetesinin Hamidiye Su iddialarına net yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’dan Sabah gazetesinin ‘Hamidiye Su’ haberine yalanlama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Sabah gazetesinde, “Kuyu suyunu vatandaşa ‘Hamidiye Su’ diye satmışlar” başlığıyla yayımlanan habere ilişkin açıklama yaptı.

Ongun, “Hamidiye Su’nun tüm kaynakları düzenli olarak analiz edilmektedir; Valilik ve Bakanlık tarafından tescillidir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Sabah gazetesinde “Kuyu suyunu vatandaşa ‘Hamidiye Su’ diye satmışlar” başlığıyla yer alan haberde, Şile’de bulunan ve yaklaşık 2 yıl önce faaliyete geçtiği belirtilen bir kuyudan alınan suyun ‘Hamidiye Su’ markasıyla satıldığı iddia edildi.

İBB’ye ait Hamidiye Su firmasına taşeron olarak dolum yapan şirketin, Şile’deki doğal kaynaklardan su aldığı, kaynak suları yetmeyince kuyu suyunu kullanmaya başladığı ileri sürüldü.