11 büyükşehir belediye başkanından hükümete THK çağrısı: Uçakları aktif hale getirmeye hazırız

11 büyükşehir belediye başkanından hükümete THK çağrısı: Uçakları aktif hale getirmeye hazırız

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 50’sinin yaşadığı kentleri yöneten 11 büyükşehir belediye başkanı, hükümete çağrıda bulunarak, “Yetkili kurumlar tarafından izin verilmesi halinde 11 Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar aktif hale getirilecek olan yangın söndürme uçaklarını gerektiği her an koordinasyon halinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kullanımına sunacağımızı da beyan ederiz. THK ile iş birliği yapılarak elindeki envanterin belediyelerimiz tarafından kullanımı da sürekli hale getirilecektir” denildi

11 Büyükşehir Belediye Başkanı, “yangın özel gündemi”yle 12’nci kez toplandı. Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda, alanında uzman kişilerden bir Bilim Kurulu oluşturulması kararı alındı.

Neredeyse Cumhuriyet’le yaşıt Türk Hava Kurumu’na yönelik küçültücü girişimleri ayıpladıklarını vurgulayan 11 Başkan, ülkemize büyük hizmetleri olan kurumdaki yangın söndürme uçaklarının tüm bakım ve işletme giderlerini karşılamaya hazır olduklarının altını çizdi. Başkanlar, “Yetkili kurumlar tarafından izin verilmesi halinde, 11 Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar aktif hale getirilecek olan yangın söndürme uçaklarını, gerektiği her an koordinasyon halinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kullanımına sunacağımızı da beyan ederiz” ifadelerini kullandı.

11 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HAZIR BULUNDU

Millet İttifakı yönetimindeki 11 Büyükşehrin Belediye Başkanları, Türkiye’nin özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yoğunlaşan orman yangınlarını ele alan çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da katıldığı toplantıda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hazır bulundu.