Ana Sayfa Büyük Şehirler Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’tan Merve Akpınar’ın hafızalara kazınan sözleri sonrası Şanlıurfa hamlesi

Mansur Yavaş’tan Merve Akpınar’ın hafızalara kazınan sözleri sonrası Şanlıurfa hamlesi

Mansur Yavaş’tan Merve Akpınar’ın hafızalara kazınan sözleri sonrası Şanlıurfa hamlesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 13 yaşındaki Şanlıurfalı hentbolcu Merve Akpınar’ın ilhamıyla, EGO Spor Kulübü’ne kardeş olacak Şanlıurfa Güneşin Çocukları Gençlik ve Spor Kulübü’nün kuruluşuna hazırlandıklarını açıkladı.

Şanlıurfalı 13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar, Türkiye Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak geçtiğimiz günlerde Ankara’ya geldi. Ankara’da, hentbol salonunda antrenman yapan Akpınar daha sonra duygularını açıkladı. Akpınar’ın şu sözleri sosyal medyada büyük ilgi gördü:

“İlk başlarda ‘Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın’ dediler. Hep beni dışladılar erkeklere göre. ‘Erkek hocan var, t-shirt giyemezsin, oran buran görünür’ dediler. Sonra ben ‘Hayır, ben niye oynamayayım’ dedim. Sonra ben kendime bir söz verdim. Dedim, ‘Ben kendi köyümün kız çocuklarının kaderini ben kendim değiştireceğim. Bu zamana geldim. Hem kendi mesleğim yapacağım, hem de spora devam edeceğim ki onların ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim ve hiç bırakmayı düşünmüyorum.”

Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu mesajları verdi:

“Merve’nin azim ve başarısının ilhamıyla EGO Spor Kulübümüze kardeş olacak Şanlıurfa Güneşin Çocukları Gençlik ve Spor Kulübünün kuruluşuna hazırlanıyoruz. İnanıyoruz ki Merve Akpınar’ın gücü ve inancı tüm kadınlara ses, yollarına umut olacak.”