Ana Sayfa İlçeler Balıkesir/Edremit Belediyesi Edremit Belediye Başkanı Arslan’den A Haber’e: Algı operasyonu artık tutmaz

Edremit Belediye Başkanı Arslan’den A Haber’e: Algı operasyonu artık tutmaz

Edremit Belediye Başkanı Arslan’den A Haber’e: Algı operasyonu artık tutmaz

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, yandaş A Haber’de belediyeyi karalamaya yönelik haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, yandaş A Haber’de belediyeyi karalamaya yönelik haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Başkan Arslan, “Edremit için adaletli, şeffaf ve dürüst bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Yaptığımız her işte alnımız açık başımız dik” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, yazılı olarak yaptığı açıklamasa A Haber isimli televizyon kanalında çıkan haberlere sert tepki gösterdi.

“ALGI OPERASYONU ARTIK TUTMAZ”

Başkan Arslan, açıklamasında şöyle dedi;

“Geçtiğimiz günlerde, amacı ve hizmet ettiği gruplar alenen bilinen A Haber isimli televizyon kanalı, Belediyemizi yalan ve iftiralarla dolu suçlamalarla tekrar karalamaya çalışmıştır. Aklıselim her vatandaşımızın anlayabileceği gibi, A Haber isimli televizyon kanalı, her zaman olduğu gibi algı operasyonları ile hizmet ettiği gruplara menfaat sağlama peşindedir”

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVAMAZ

“Ülke gündeminde türlü kirli ilişkiler, yolsuzluklar ve haksız kazançlar konuşulurken, söz konusu televizyon kanalı ve yereldeki sözde gazeteciler tarafından yalan ve iftiralarla belediyemiz karalanmaya çalışılmaktadır. Ancak şunu bilmelidirler ki; güneş balçıkla sıvanamamaktadır”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

“Söz konusu televizyon kanalı ve yereldeki sözde gazeteciler hakkında belediyemiz tarafından suç duyurusunda bulunduğumuzu belirterek, aşağıdaki rakamları kamuoyuyla paylaşmayı şeffaf belediyecilik ilkemizin gereği görmekteyiz”

ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE İHALE EDİLDİ

“Kamu yararı sağlamak adına rekabet ortamını oluşturan belediyemiz, “2021 Yılı Kent Temizliği Hizmet İşi Kapsamında Kullanılmak Üzere İş Makinesi ve Araç Kiralama İşi”ni 6 aylık süreyle şeffaf bir şekilde ihale etmiştir. Bayındırlık birim fiyatlarından yararlanılarak oluşturulan ihalenin yaklaşık maliyeti 11.981.202 TL iken, ihaleye katılımcıların vermiş olduğu en düşük teklif 5.365.255 TL olarak gerçekleşmiştir”

İFTİRANIN SOMUT TEMELİ YOK

Yine haberde bahsi geçen ve ihaleyi kazanan firmanın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve çok değerli Genel Merkez yöneticilerimizin de adı kullanılarak atılmaya çalışılan iftira son derece ahlaksızca ve yalanlarla doludur. İhaleyi kazanan firma ülkemizdeki birçok belediyenin (çeşitli siyasi partilerden) ihalelerine girmiş ve kazanmıştır. Hal böyleyken, ihalenin CHP Genel Merkezi tarafından yönlendirildiği iftirasının hiçbir somut temeli bulunmamaktadır.

İHALE KANUNA GÖRE YAPILIYOR

“4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. Maddesinde belirtilen “Açık İhale Usulü” ile gerçekleştirilen ihaleye Türkiye’deki tüm firmalar katılabilme özgürlüğüne sahiptirler”

EDREMİT HALKINA DAHA KALİTELİ HİZMET İÇİN

“Söz konusu televizyon kanalında yayınlanan haberde, araçların model ve özellikleriyle ilgili çeşitli algı oyunları oynanmaktadır. Edremit halkına hizmet etmek mecburiyetinde olduğumuz temizlik işleri ihalesinde daha kaliteli ve sorunsuz hizmet verebilmek adına birtakım araç ya da donanım özelliği istenmesi de son derece tabiidir. Bu ve benzeri talepler, diğer tüm belediyelerin ihaleleri incelendiğinde rahatlıkla görülebilecektir”

ALNIMIZ AÇIK, BAŞIMIZ DİK

“Sonuç olarak; Edremit halkına fedakârca hizmet etmek için türlü zorluklarla mücadele ederken, Belediyemizi bu ve benzeri yalan ve iftiralarla zan altında bırakmaya çalışanlara işlerinde kolaylıklar diliyoruz. Bu ve benzeri yalan ve iftiralar, Edremit halkına hizmet etme gayesinde olan bizleri daha da heyecanlandırmakta, çalışma arzumuzu daha da güçlendirmektedir. Başkandan başlamak üzere, Meclis Üyelerimiz ve belediyemizdeki tüm yöneticilerimizin alnı ak, başı diktir. Edremit için adaletli, şeffaf ve dürüst bir şekilde çalışmaya ve üretmeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz”