Ana Sayfa İlçeler İzmir/Torbalı Belediyesi Torbalı’daki seçimle ilgili mahkemeden karar çıktı

Torbalı’daki seçimle ilgili mahkemeden karar çıktı

Yargıtay’a taşınmıştı! Torbalı’daki seçimle ilgili mahkemeden karar çıktı.

İsmail Uygur’un vefatı sonrası CHP’li aday Mithat Tekin’in kazandığı ve AKP tarafından yargıya taşınan seçimle ilgili karar çıktı. Dosyayı inceleyen mahkeme, yürütmenin durdurulması talebinin reddine karar verdi.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Mithat Tekin’in zaferiyle sonuçlanan ve AKP tarafından yargıya taşınan seçim hakkında karar açıklandı.

CHP’li Tekin’in son turda 17 oyla kazandığı seçim, 14 oy alan AKP Adayı Özgür Erman Çağlar tarafından CHP gurubu içinde kabinde fotoğraflama işlemi ve buna bağlı olarak üyelere baskı yapıldığı iddiasıyla yargıya taşınmış, İzmir 1’inci İdare Mahkemesi AKP kanadından delil, belediye tarafından da savunma istemişti.

Süreçte ilgili belgeler mahkemeye ulaşırken, heyet bugün Torbalı seçimi gündemiyle toplanarak karara vardı.

Gerçek İzmir adlı yerel haber sitesinden Mehmet İşler’in haberine göre, mahkeme heyeti yürütmenin durdurulması talebini reddetti. Oy birliği ile alınan kararla seçimin usulsüz olmadığı ve geçerli olduğu ilan edildi.

SÜREÇTE NELER YAŞANMIŞTI?

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un görev başında vefat etmesi sonrasında mecliste gerçekleşen başkanlık seçimi için CHP; Mithat Tekin’i, AKP ise; Özgür Erman Çağlar’ı aday gösterdi. İlk turda (CHP’nin 18 üyesi bulunuyordu, şimdi ise 17) CHP’li Tekin 16 oy alırken AKP’li Çağlar 15 oya ulaştı. Ardından 2’nci ve 3’üncü turda Tekin 17, Çağlar 14 oy aldı. Seçim Tekin’in zaferiyle sonuçlanırken, AKP’li Çağlar oy kullanma kabinine telefonla girildiğini, fotoğraflama işlemi yapıldığını iddia etti.

Meclis üyelerinin iradesinin baskı altına alındığı öne sürüldü. Ve AKP seçimi yargıya taşıdı. Ayrıca CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Akbıyık seçimde AKP’ye oy attığını ilan ederek partisinden istifa etti. Akbıyık’la birlikte DEVA Partisi’nin tek meclis üyesi İlknur Demirtaş da AKP saflarına katıldı.