Ana Sayfa Büyük Şehirler Aydın Büyükşehir Belediyesi Kılıçdaroğlu: Tarihsel bir sorumluluğumuz var

Kılıçdaroğlu: Tarihsel bir sorumluluğumuz var

Kılıçdaroğlu: Tarihsel bir sorumluluğumuz var.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Kentte sadece beton binalar görmek istemeyiz.

Kentte yaşayanlar enerjilerini meydanlarda boşaltılar. Kent bir bayram havasına dönüşebilir. Bunu yaratacak olan kentin belediye başkanıdır. Kentleri canlı tutmak zorundayız.

Kentlere hakkını teslim etmedik. Nerede yeşil alan görsek binayı dikmeye başladık.Kentler aynı zamanda kültür ve sanat merkezi olmak zorundadır.

Sanatçılar kentlerde yaşarlar. Karşılarında kitleler görmek isterler. Alkış görmek isterler. Sanata ve sanatçıya her zaman değer vermek gerekir. Kentin dokularına girmeye çalışacağız. O zama hepimiz mutlu yaşarız.

Caddeler aynı zamanda evimizdir. O caddelerde beraber yaşıyoruz.

Kent dediğimiz özel alandır. O özel alanda hepimizin yaşamaya hakkı vardır.

Kentin kimliğini yaşatırken aynı zamanda çocuklarımıza torunlarımıza devrediyoruz demektir. Yaşayan kuşaklar olarak böyle bir tarihsel sorumluluğumuz var.

İktidar sahiplerinin kentleri yok etmesi sıradan olaylar değil. Aynı zamanda gelecek torunlarınızın da haklarını alıyorlar.

Belediye başkanlarına söylüyorum, harcadığınız her kuruş halkın. Halkına hesabını vermeye çalışan, temiz bir siyaset anlayışı. Kimlerle yapacağız? Sizlerle yapacağız. Sakın ola ki umutsuzlğa kapılmayın.

Efendim gitmez. Birisi yanlış yapıyorsa onu yolcu edecek olan bizleriz. Özgürlük, demokrasi, insan haklarına saygı, Türkiye’nin bütün dünyada saygın bir ülke olmasını istiyoruz.

Belediye başkanlarına engeller çıkartılıyor. Engelleri aşacaksınız. Gücümüzü bu ülkenin insanlardan alıyoruz. Tarhimizden, Gazi Mustafa Kemal’den, Milli Kurtuluş Savaşı’ndan alıyoruz.