Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini değiştirdi; kahkahalar eşliğinde vatandaşlarla dalga geçti!

Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini değiştirdi; kahkahalar eşliğinde vatandaşlarla dalga geçti!

Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görev personel Fatma Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yardıma muhtaç vatandaşlar ile dalga geçtiği videosu ortaya çıktı.

Çorlu Haber’de yer alan habere göre Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan bir personelin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yardıma muhtaç vatandaşlar ile dalga geçtiği videosu ortaya çıktı.

Sosyal medyada büyük tepki çeken video, kadın personelin gülerek “Bismillahirrahmanirrahim” demesiyle başlıyor. Ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı Gençliğe Hitabe metnini değiştirerek, “Ey Türk gençliği, naber?” diyerek dalga geçtiği görülüyor.

Yardıma muhtaç vatandaşlar ile alay eden Fatma Yüksel isimli şahsın sözleri şöyle:

* Bismillahirrahmanirrahim. Ey Türk gençliği, naber? Lütfen işimizi ciddi yapalım. Birinci vazifen, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde çalışıp önce genel talepleri almak. Dünya kadar gelen talepler Fatma, Sevgi… tarafından Excel’e aktarılıp İlyas Aslan tarafından teker teker küfürle beraber kontrol edildikten sonra bir liste oluşturulup ekip arkadaşlarına vermektir.

* Evet arkadaşlar, gençler bu bizim en önemli vazifemizdir. Herkese koli vermek. Koli, koli diye ağlayanlara ‘alın ulan kolinizi’ demektir birinci vazifemiz. İkinci vazifemiz yaşlı, hasta, engelli vatandaşlarımıza, telefon açıp ağlayanlara hatır gönüllerini almaktır.

* Üçüncü vazifemiz, sıcak yemek. Evinde yemek yapamayan teyze ve amcalara Kamil tarafından tespit yapıldıktan sonra sıcak yemek uygun görülüp Ramazan’da açlara sıcak yemek vermektir.

* Ey Türk istikbalinin evlatları, Ey Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün fedaileri İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifeni en iyi şekilde yerine getirmek, boynunun borcudur. Bugün 23 Nisan hep neşeyle doluyor insan. Evet sevgili arkadaşlarım şimdi kendi vaatlerime geçeceğim; Bugün bu koltukta oturuyorum…”

Başakşehir Belediyesi, olaydan sonra Fatma Yüksel’in iş akdini feshederek suç duyurusunda bulundu.