Ana Sayfa Başkandan Mesajlar CHP’li Başkanlardan 19 Mayıs mesajı

CHP’li Başkanlardan 19 Mayıs mesajı

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’den 19 Mayıs mesajı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı bir mesaj yayımladı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye’nin bağımsızlığı yolunda 19 Mayıs 1919 tarihini milat olarak kabul ettiklerini belirten Esen, şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, esaret altındaki Türk milletini bağımsızlığına yeniden kavuşturmak için 19 Mayıs 1919’da, arkalarına bakmadan yola çıktılar. Her türlü zorluğa rağmen başaracaklarına emindiler ve Cumhuriyet’i ilan ederek çıktıkları yolu zaferle taçlandırdılar. Türk milleti bağımsızlığına düşkündür. Bunun en güzel örneklerinden biri de 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşidir. Atatürk ve arkadaşlarının bu onurlu mücadelesi, esaret altındaki bütün milletlere örnek olmuş, umutları yeşertmiştir.

Ulu Önderimiz, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan ederken, 19 Mayıs’ı ise gençlerimizin bayramı olarak ilan etti.  Ümidini gençlere bağlayan Atatürk’ün fikirleri ve ilkeleri yolumuzu 102 yıldır aydınlatmaya devam ediyor. Ancak bu yıl da salgın hastalık nedeniyle bayram coşkumuzu, meydanlarda kutlayamıyoruz. Ancak hiçbir sebep, bu kutlu bayramları unutturamaz. Konyaaltı Belediyesi olarak Gezici Tır ile şarkılar, marşlar eşliğinde 3 gün boyunca bayram coşkumuzu balkonlara taşıyoruz. Gelecek yıl, bayramımızın 103’üncü yıl dönümünü meydanlarda kutlamak en büyük dileklerimiz arasında yer alıyor.

Bu düşünceler ışığında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’dan 19 Mayıs mesajı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının dünya tarihinin akışını değiştiren bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay 19 Mayıs’ın, işgal altındaki vatan topraklarında bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele eden Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde esareti reddedip, tam bağımsızlık yürüyüşüne başladığı gün olduğunu söyledi.

Başkan Akay, “Büyük Önder Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihi emperyalistlerin işgaline karşı ulusumuzun Kurtuluş Savaşı’nın başladığı, bağımsızlık ve özgürlük kararlılığını dünyaya duyurduğu gündür. Mazlum uluslara da ilham kaynağı olan Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesi aradan geçen 102 yılda hiç sönmedi, sönmeyecek” diye konuştu.

Büyük Önder Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışıyla bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin fitilinin ateşlendiğini dile getiren Başkan Akay, tarihe yön vermek isteyen emperyalist güçlerin, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık kararlılığı karşısında bozguna uğradığını kaydetti.

Başkan Akay, “Atatürk’ün önderliğinde ulusumuzun azim ve kararlılığıyla bağımsızlık mücadelemiz zaferle sonuçlanmış, Cumhuriyet ilanının ardından gerçekleştirilen devrimlerle çağdaş Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Büyük Önder Atatürk, koruyup, geliştirerek gelecek nesillere teslim etmek üzere Cumhuriyeti gençlere emanet, 19 Mayıs’ı da bayram olarak armağan etmiştir.

19 Mayıs’ın 102.yılında aynı heyecan ve coşkuyla gençlerimizi ve her zaman genç kalanları güven ve sevgiyle kucaklıyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için ölümü göze alan silah arkadaşlarını, bağımsızlık ve özgürlük uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’den 19 Mayıs mesajı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Milli Mücadele’nin başlangıcı 19 Mayıs 1919’un 102. Yılını yayımladığı mesajla kutladı.

Başkan Taşdelen, mesajında şunları kaydetti: “19 Mayıs ulusumuzun doğum günüdür. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve özgürlük yolunda başlattığı mücadele dün olduğu gibi bugün de dünyaya örnek mücadeledir. Kurtuluş ve kuruluş mücadelemiz, Cumhuriyet devrimlerimiz insanlığın ortak mirasıdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın merkezi 222 gün sonra Çankaya oldu.

Atatürk’ün ve Cumhuriyetin Çankaya’sında, geçmişine, bağımsızlığın ve Cumhuriyetin bütün değerlerine sahip çıkıyoruz. İnsanlık tarihinin bu zor dönemlerinde bir kez daha senin gösterdiğin hedeflerin anlamını ve önemini biliyoruz. Geleceğin ancak ve ancak bilimle, akılla inşa edileceğini bir kez daha görüyoruz. Hiçbir güç senin ışığını, bu ulusun birliğini, Cumhuriyetimizin aydınlığını engellemeye yetmeyecektir. Senin izinde aydınlık bir gelecek kurma mücadelemizi senin ilçen Çankaya’da, sana layık hizmetlerle sonsuza kadar sürdüreceğiz.

Bütün ulusal bayramlarımızı kutladığımız gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da pandemiye rağmen coşkuyla kutlayacağız. 19 Mayıs otobüslerimizle, marşlar eşliğinde ilçemizi baştan sona dolaşarak halkımıza evlerinde de olsa bayram coşkusunu yaşatacağız.  Çankaya’nın farklı bölgelerinde gençlerimizle bayramımızı en iyi şekilde kutlayacağız.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ulusal Kurtuluş Mücadelesini verenlere, bu ülke uğruna hayatını veren şehitlere, aydınlanma ve bağımsızlık mücadelesinde yitirdiklerimize sonsuz saygı, şükran ve minnetimi sunuyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun”

ÇANKAYA’NIN DÖRT BİR YANI 19 MAYIS

İlçenin dört bir yanını 19 Mayıs’ın 102. yılı posterleriyle donatan Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs için özel olarak hazırlanan araçlarla ilçenin cadde ve sokaklarını marşlarla dolaşarak vatandaşlara bayram coşkusu yaşatacak. Araçlar dolaşırken Atatürk’ün büyük eseri Nutuk ve bayrak dağıtımı yapılacak.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de 19 Mayıs saat 10.00’da Çayyolu Ata Park’ta Atatürk Anıtına çelenk koyacak. Ahmed Arif Parkı, İsmet İnönü Parkı, Esat Pazar Yeri ve Özgürlük Meydanı, Kuğulu Park, Bahçelievler 7. Cadde, Anıt Park gibi noktalarda da Çankaya Gençlik Bandosu marşlarla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten 19 Mayıs mesajı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Muhittin Böcek’in 19 Mayıs mesajı şöyle:

“Sevgili Antalyalılar,

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, Türk Ulusu’nun Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlattığı 19 Mayıs’ın 102. Yıldönümünün, gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Atamızın gençlere armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Değerli Gençler,

Bugün hepimize ama en çok da Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği siz gençlerimize çok büyük görevler düşüyor. Cumhuriyetimiz sizlerin omuzlarında gelişip, aydınlık yarınlara yürüyecek. İstikbal sizsiniz. Umut sizsiniz. Bunun için yılmadan, yorulmadan çalışmalı, umutla ve heyecanla daha aydınlık ve güzel yarınlar inşa etmelisiniz. Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha da ileri taşımalısınız.

Biz de “Benim bütün umudum gençliktedir” diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, Cumhuriyetimizin teminatı gençlerimize güzel bir gelecek bırakmak için çalışmaya azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Biz birlikte güçlüyüz. Biz birlikte yaparız.

Kıymetli Antalyalılar,

Her yıl büyük bir coşku ile kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ne yazık ki pandemi nedeniyle evlerimizde olacağız. Ama koşullar ne olursa olsun bayramımızı ilk günkü heyecan ve coşkuyla kutlayacağız. Büyük minnet borçlu olduğumuz Atamızı ve silah arkadaşlarını saygıyla anacağız. 19 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de temsili Bandırma Vapuru ve belediye hizmet araçlarıyla Konyaaltı Varyant’tan başlayarak Cumhuriyet Fener Alayı düzenleyeceğiz. Bayram coşkusunu Antalya caddelerine taşıyacağız. Evlerinizin balkonlarından şanlı bayrağımızla kortejimize eşlik edeceğinizden kuşkum yok.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı bir kez daha kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Muhittin Böcek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan 19 Mayıs mesajı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Zeydan Karalar, mesajında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, yıllarca süren savaşların ardından işgal edilen ve esir tutulmak istenen bir ülkedeki bütün olanaksızlıklara ve tükenmişliğe karşın, 19 Mayıs 1919’da inanılmaz bir istek ve kararlılıkla yola çıkmış, bağımsızlığa, zafere ve Cumhuriyete giden yolu aydınlatan ilk meşaleyi yakmıştır.

19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk, sonrasında Kurtuluş Savaşı’nı örgütlemeye başlamış ve vatanı işgalden kurtarmak için yaptığı planları uygulamaya geçirmiştir.

İşgal edilen ülkede Milli Mücadele’nin başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919’un Türk Gençliğine armağan edilmesi de, Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanı emanet ettiği gençlere olan güvenini ortaya koyması açısından büyük önem taşımaktadır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin, nesillere yol göstermesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasına dayanak olması açısından derin anlamı vardır.

Mustafa Kemal Atatürk; “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” hitabıyla başlayan Gençliğe Hitabede Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ettiğini ve gençliğin temel görevinin bağımsızlığı ve Cumhuriyeti korumak olduğunu çok net biçimde ifade etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta gençlerimiz olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten 19 Mayıs mesajı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

 

Şükrü Genç’in 19 Mayıs mesajı şöyle:

“İSTİKLÂL YOLUNDAN DÖNMEK YOK

İstanbul’un Galata kıyılarından Karadeniz’e açılan Bandırma Vapuru bağımsızlık ruhu ve umudu taşıyordu.

Vapurun en önemli itici gücü “İnanç ve vatan sevgisiydi.” Karadeniz kıyıları boyunca (Cide, İnebolu, Sinop ve Samsun) ilerleyen vapurun yolda saldırıya uğrama, batırılma veya fırtınalarla mücadele edememe ihtimali vardı. Bu fırtınalar Mustafa Kemal’in daha sonra karşı karşıya kalacağı fırtınaların yanında önemsiz kalıyordu. O kararını çoktan vermişti: “Ya istiklal ya ölüm!”

Sonrasını hepimizin çok iyi bildiği ya da bilmesi gerektiği Kurtuluş Savaşı’mız 102 yıl önce işte böyle başlamıştı. Yokluklar içerisindeki Anadolu, Samsun’dan yakılan bağımsızlık ateşinin ışığında tek bir vücut olmayı başardı. Dünya tarihinde eşi benzeri görülmeyen bir zaferin ilk adımları Bandırma Vapuru ile atılmış, İstiklâl Yolu ile bezenmişti.

Yüz iki yıl sonra bugün bize düşen, tarihimizi unutmamak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktır. Kolay kazanılmayan bu vatan için el birliğiyle çalışmak, kimseyi ayırmadan, o yıllarda olduğu gibi tek yürek olmaktır.

Bütün bu duygularla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum.

Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.

Sevgi ve saygılarımla

Şükrü Genç

Sarıyer Belediye Başkanı”